Heerlijke Oesterzwam Kroketten

Benieuwd naar de smaak van oesterzwamkroketten? Jurgen Verwoerd, de fastfoodkoning van De Vegetarische Snackbar in Den Haag, leert je hoe je heerlijke kroketten kunt maken van oesterzwammen. “Oesterzwammen slinken vanzelf, daar blijft ongeveer de helft van over.” Oké, maar hoe zorg je ervoor dat je geen klontjes in de roux krijgt? Hij deelt zijn geheim. Heb je een feestje? Snij ze doormidden en je hebt minikroketten. Of draai er bitterballen van. Hebben ze een mooi korstje? Gaan ze zweven in de frituur? Dan zijn ze klaar! Genieten maar, met of zonder sausje.

oesterzwam kroketten

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 200 gram Bloem
  • 60 ml Zonnebloemolie
  • 2 takjes Tijm
  • 2 takjes Rozemarijn
  • 125 ml Groentebouillon
  • Oesterzwammen
  • 1 Rode ui
  • 1 pak Paneermeel fijn en grof
  • 220 ml Sojamelk

Benodigdheden:

  • Keukengerei
  • Frituurpan
Van De Vegetarische Snackbar

Benieuwd naar de smaak van oesterzwamkroketten? Jurgen Verwoerd, de fastfoodkoning van De Vegetarische Snackbar in Den Haag, leert je hoe je heerlijke kroketten kunt maken van oesterzwammen. “Oesterzwammen slinken vanzelf, daar blijft ongeveer de helft van over.” Oké, maar hoe zorg je ervoor dat je geen klontjes in de roux krijgt? Hij deelt zijn geheim. Heb je een feestje? Snij ze doormidden en je hebt minikroketten. Of draai er bitterballen van. Hebben ze een mooi korstje? Gaan ze zweven in de frituur? Dan zijn ze klaar! Genieten maar, met of zonder sausje.

oesterzwam kroketten


Bereiding

Bereidingstijd: 60 minuten

  1. Eerst maak je een roux door de bloem, groentebouillon, sojamelk en olie te mengen.
  2. Zet de roux 20 minuten in de vriezer zodat het wat steviger wordt.
  3. Ondertussen snijd je de oesterzwammen, rode ui, rozemarijn en tijm en fruit deze aan in de pan.
  4. Meng de roux samen met de oesterzwammen en rol het vervolgens in de vorm van kroketten.
  5. Leg ze nog eens 15 minuten in de vriezer.
  6. Maak een papje van sojamelk en bloem.
  7. Haal de kroketten uit de vriezer, dompel ze in het papje en paneer ze met paneermeel.
  8. Dit herhaal je na 20 minuten.
  9. Frituur de kroketten in een pan met hete olie. 

Eten Met Jurgen Verwoerd

Ondernemer Jurgen Verwoerd, tweevoudig winnaar van een Vegan Award, begon vijf jaar geleden een snackbar. Niet zomaar een snackbar, maar Dé Vegetarische Snackbar, tegenover station Hollands Spoor in Den Haag, waar veel van de producten 100% plantaardig zijn. Je kunt er genieten van hun specialiteit: een broodje Karma, of je bestelt er bijvoorbeeld een Veganbom (veggieburger), een Haagse zwammensoep of gewoon een patat. Wat was de reden dat hij  een vegetarische snackbar begon, terwijl mensen hem dat ontraadden omdat er geen markt voor zou zijn? Een bijzondere keuze voor iemand die toen zelf nog niet vegetarisch at en in een reguliere snackbar werkte. Hij vertelt niet alleen over zijn missie en visie, maar geeft je ook antwoord op de grote vraag wat je eigenlijk met seitan moet doen. En voor alle mensen die hopen op meer vestigingen van De Vegetarische Snackbar… We hebben hem de vraag gesteld!

Meer Over Jurgen Verwoerd


Jurgen Verwoerd heeft de Vegetarische snackbar in Den Haag opgericht en het is een groot succes!
Hier kun je het menu bekijken en bestellen of kijk eens op Facebook, Instagram of Twitter.

Mis geen aflevering

En meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Uw adres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. De door u opgegeven informatie wordt niet aan derden verstrekt. Lees ook onze privacyverklaring.