Marokkaanse Shepherd’s Pie

Samen met Paul Bom (productontwikkelaar van De Vegetarische Slager) maken we een vegetarische en Marokkaanse variant van een echte Engelse klassieker namelijk de Sheperd’s Pie. Dit recept wordt niet alleen gekenmerkt door heerlijke kruiden, groenten en krokante aardappelen, maar ook door het gehackt van De Vegetarische Slager (waarmee ze de smaak en structuur van gehackt als echte hackers hebben gekraakt). Dit gerecht vraagt erom om het te proberen en om er eindeloos op te variëren.

Marokkaanse Shepherd's Pie

Ingrediënten

Voor 3 personen

  • 1,5 doosje Rul Gehackt
  • 1 envelopje saffraan
  • 50 gram warm water
  • 125 gram couscous
  • 200 ml water
  • 900 gr kruimige aardappelen
  • 1 teen knoflook, klap met het mes
  • 50 ml havermelk
  • 8 eetl olijfolie
  • 1 st ui
  • 1 st courgette
  • 1 st aubergine
  • 1 teen knoflook, fijn gehakt
  • 1,5 eetl ras el hanout kruiden
  • 3 st tomaten
  • 1 zakje kikkererwten
  • 80 gr gedroogde abrikozen, in kleine blokjes
  • 50 gr gebrande pistachenoten, grof gehakt
  • 2 eetl granaatappelstroop
  • 1 bosje platte peterselie
  • peper en zout 

Benodigdheden:

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal
Van De Vegetarische Slager

Samen met Paul Bom (productontwikkelaar van De Vegetarische Slager) maken we een vegetarische en Marokkaanse variant van een echte Engelse klassieker namelijk de Sheperd’s Pie. Dit recept wordt niet alleen gekenmerkt door heerlijke kruiden, groenten en krokante aardappelen, maar ook door het gehackt van De Vegetarische Slager (waarmee ze de smaak en structuur van gehackt als echte hackers hebben gekraakt). Dit gerecht vraagt erom om het te proberen en om er eindeloos op te variëren.

Marokkaanse Shepherd's Pie


Bereiding

Bereidingstijd: 50 minuten

  1. Wel de saffraan een uurtje van te voren in het warme water.
  2. Verwarm de oven voor op 180 ?C (heteluchtstand).
  3. Breng het water met het saffraanwater aan de kook, hier mag een snufje zout en peper bij. Zodra het kookt draai je het vuur uit en giet je de couscous erbij. Dek de pan af met een deksel.
  4. Schil de aardappelen. Als ze groot zijn kan je ze halveren om de kooktijd te verminderen.
  5. Kook de aardappelen gaar in water met een 1 geplette knoflook en een snufje zout. Giet deze af wanneer ze gaar zijn en stamp samen olijfolie, havermelk, zout, peper en de saffraan couscous tot een mooie puree.
  6. Snijd de ui grof en de aubergine en courgette in blokjes van 1 cm. Deze mogen in een grote braadpan/ koekenpan met de overige 6 eetlepels olijfolie. Bak deze mooi bruin op middel hoog vuur.
  7. Voeg een fijn gesneden teentje knoflook en de ras el hanout toe en bak deze 2 minuten mee.
  8. Vervolgens snijd je de tomaten in grove blokjes en stoof je die samen met de granaatappelstroop, abrikozen en noten heel kort.
  9. Dan gaan als laatste de kikkererwten, Rul Gehackt en de grof gehakte peterselie bij de stoof. De pan mag nu van het vuur. De stoof mag lekker stevig zijn, wanneer je het te droog vindt voeg je een klein beetje water toe. Breng de stoof evt. nog op smaak met peper en zout.
  10. Schep de stoof in een ovenschaal en bedek deze met de puree.
  11. Dit mag lekker grillig, zodat het mooi krokant kan worden in de oven en bak deze 30 min of als je het gerecht de dag ervoor gemaakt hebt 45 min.

Eten Met Jaap Korteweg 

In ‘Eten met’ praten we met Jaap over het hoe en waarom van zijn streven om de grootste slager ter wereld te worden, zonder ook maar één dier te slachten.

Meer over Jaap Korteweg

Toen hij zelf vegetariër werd mistte hij de smaakbeleving van vlees en realiseerde zich dat hij op zoek moest naar een alternatief. Na een zoektocht van tien jaar ontwikkelde en vond Jaap innovatieve vleesvervangers met een spectaculaire bite en structuur. Het grote ideaal is om vleesliefhebbers te laten beleven dat ze helemaal niets hoeven te missen als ze het vlees één of meer dagen achterwege laten. Kijk op de site voor het hele verhaal of volg hem op Facebook, Twitter en/of Instagram.

Mis geen aflevering

En meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Uw adres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. De door u opgegeven informatie wordt niet aan derden verstrekt. Lees ook onze privacyverklaring.