CURRY LAKSA

Recept uit ‘Veggie Aziatisch Koken’ door Rain Lundström.

Laksa is een geweldige noedelsoep die ik zowel in de zomer als in de winter graag eet. Hij is pittig en voedzaam genoeg voor op koude winteravonden, maar heeft tegelijkertijd een levendige frisheid waardoor hij ook goed past in een zomers diner. – Rain Lundström

Vegan Laksa

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

Voor de soep

  • 200 g voorgebakken tofu
  • 5 dl groentebouillon
  • 2 blikken kokosmelk (à 400 ml)
  • 1 el ruwe rietsuiker
  • 2 limoenen
  • ca. 200 g rijstnoedels
  • 150 g taugé
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 1 bosje koriander, gehakt
  • 1 bosje munt, gehakt
  • zonnebloemolie, voor het bakken
  • sambal oelek, voor erbij

Voor de Laksapasta

  • 3 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm galanga, in plakjes, of
  • 2 el geraspte verse gember
  • 1 rode chilipeper
  • 2 citroengras, alleen het witte deel, heel fijn gesneden
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 3 el zonnebloemolie

‘Vegan Maleisische Laksa – Zo maak je het

Klaar in: 35 min. 

  • Maal alle ingrediënten voor de laksapasta in een kleine blender. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de tofu een paar minuten. Voeg de laksapasta toe en bak tot hij lekker geurt, circa ½ minuut.
  • Doe dan de bouillon, kokosmelk en suiker erbij en laat circa 1 minuut zachtjes koken. Breng nu op smaak met limoen – begin eerst met het sap van ½ vrucht en voeg eventueel meer toe.
  • Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel ze over kommen en voeg aan elke portie een beetje currysoep, een handjevol taugé en wat rauwe sjalot en chilipeper toe. Garneer met flink wat kruiden. Serveer met sambal en partjes limoen om erboven uit te knijpen.

Kookboek ‘Veggie Aziatisch Koken’ 

  • In Veggie Aziatisch Koken neemt Rain Lundström je mee op reis door het verre oosten en geeft de 50 beste en lekkerste recepten uit Japan, China, Vietnam, India, Korea, Thailand, Sri Lanka, Maleisië en Indonesië. Van Japanse ramen, het vouwen van dumplings, vegan kimchi tot bibimbap uit Korea en mangosalade met mint uit Maleisië. In dit boek vind je gemakkelijke en geliefde recepten met ingrediënten uit de supermarkt tot nieuwe en spannende smaakcombinaties. Rain laat je ook zien hoe je alles wat je nodig hebt, kunt vinden in een Aziatische supermarkt.
  • Rain Lundström is de oprichter van het Zweedse foodmagazine Vegourmet. Ze werkt als marketeer en als foodcreator. Ze woonde diverse jaren in Japan en reisde door heel Azië op zoek naar nieuwe smaakcreaties!

veggie aziatisch koken recept op lekkervega.nl

 

Kook ook

gevulde vegan aardappelkoekje als party snack

Vegan gevulde aardappelkoekjes

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

Voor de soep

  • 200 g voorgebakken tofu
  • 5 dl groentebouillon
  • 2 blikken kokosmelk (à 400 ml)
  • 1 el ruwe rietsuiker
  • 2 limoenen
  • ca. 200 g rijstnoedels
  • 150 g taugé
  • 2 sjalotten, gesnipperd
  • 1 rode chilipeper, fijngehakt
  • 1 bosje koriander, gehakt
  • 1 bosje munt, gehakt
  • zonnebloemolie, voor het bakken
  • sambal oelek, voor erbij

Voor de Laksapasta

  • 3 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 cm galanga, in plakjes, of
  • 2 el geraspte verse gember
  • 1 rode chilipeper
  • 2 citroengras, alleen het witte deel, heel fijn gesneden
  • 2 tl gemalen koriander
  • 1 tl gemalen kurkuma
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen komijn
  • 3 el zonnebloemolie