CRUNCHY TOFUNUGGETS

Heerlijke crunchy tofunuggets uit het nieuwe boek ‘Every Day Vegan‘ van Lenna Omrani.

De lekkerste vegan recepten van Lenna Omrani! Every Day Vegan: Voor elke dag, elk moment én iedereen. Met heerlijke, kleurrijke en vooral easy recepten bewijst Lenna Omrani elke dag weer hoe lekker en simpel vegan eten kan zijn. Met volop inspiratie voor iedereen die af en toe – of elke dag – lekker, bewust en healthy wil eten (en zichzelf ook op zijn tijd flink wil verwennen).

“Je had het gezicht van mijn vriend moeten zien toen hij deze nuggets probeerde. ‘Maar Len, dat is écht heel erg lekker!’ Met een krokante laag, heerlijke kruiden en een sausje ernaast zul je je verbazen hoe verrukkelijk deze nuggets zijn. Dit is een van de recepten die mij eraan herinneren dat het minderen van dierlijke producten helemaal niet moeilijk of saai hoeft te zijn”! (Lenna Omrani.)

Foto: © Creddits Lenna Omrani

Vegan crunchy tofunuggets

 

 

 

 

BEREIDING

Voor 24-30 stuks. Bereidingstijd: 15 min Baktijd: 35 min

  1. Haal de blokken tofu uit de verpakking en leg ze in schone theedoeken. Zet er een pan op, zodat de tofu goed uitlekt.
  2. Verwarm de oven voor tot 160 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  3. Meng de broodkruimels, olijfolie, cajunkruiden, het zout, knoflookpoeder, paprikapoeder en de edelgistvlokken in een kom.
  4. Meng de sojamelk en appelazijn in een andere kom. Doe de maïzena in een derde kom.
  5. Snijd de tofu in 24 tot 30 stukken. Haal de tofu eerst door de maïzena, daarna door het sojamelkmengsel en vervolgens door de broodkruimelmix. Leg de kipvinger op de bakplaat. Herhaal dit tot je alle kipvingers hebt gemaakt.
  6. Zet de bakplaat 35 minuten in de oven en bak de kipvingers tot ze krokant en goudbruin zijn. Draai de kipvingers halverwege om.
  7. Mix de vegan mayonaise met de sriracha-saus in een bakje.
  8. Haal de kipvingers uit de oven. Laat ze even afkoelen en serveer ze met de saus.

 

Kook ook

Vegan quesadilla's met 'kaas'
Vegan quesadilla’s met spinazie en cashew- kaas

Enjoy!

INGREDIËNTEN
Voor 24-30 stuks
Koop vooral biologisch!

TOOLS bakplaat, bakpapier

INGREDIËNTEN

Voor de kipvingers:

  • 2 blokken van 400 g tofu
  • 250 g broodkruimels of cornflakes
  • 3 el olijfolie
  • 1 tl cajunkruiden
  • 1 tl zout
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl paprikapoeder
  • 2 el edelgistvlokken
  • 500 ml sojamelk
  • 1 el appelazijn
  • 120 g maïzena

Voor de saus:

  • 100 g vegan mayonaise
  • 2 el sriracha-saus