COWBOY BEANS

Recept uit Foodies Magazine i.s.m. de Vegetariërsbond.

Een avondje van tevoren bonen weken en ze apart voorkoken doe je niet voor spek en bonen, maar voor een heerlijke vegetarische maaltijd. Peulvruchten zijn een goede vleesvervanger, omdat ze eiwitrijk zijn.

Cowboy Beans vega recept uit Foodies Magazine

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • 200 g gedroogde kidneybonen
  • 200 g gedroogde witte bonen
  • olie om te bakken
  • 400 g vegetarisch gehakt
  • 175 g vegetarische spekjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 groene peper zaadlijst verwijderd, fijngehakt
  • 250 g kastanjechampignons in plakjes
  • 2 el rietsuiker
  • 150 ml smokey BBQ-saus
  • 2 el appelstroop
  • 1 el Engelse mosterd
  • 1 el bonenkruid
  • zout en peper naar smaak

ZO MAAK JE HET
Bereidingstijd: ca. 1 uur en 45 min.+ 8-12 uur weektijd

  • Week de bonen apart van elkaar 8-12 uur in ruim koud water. Giet het weekvocht af. Doe de kidneybonen in een pan met ruim water en breng aan de kook. Voeg na 10 minuten de witte bonen toe en kook ca. 40 minuten rustig verder tot alle bonen beetgaar zijn. Giet de bonen af.
  • Verhit een scheut olie in een grote pan met dikke bodem en bak er het vegetarisch gehakt en de vegetarische spekjes in ca. 5 minuten goudbruin in. Voeg de ui en de groene peper toe en bak ca. 5 minuten verder. Voeg de overige ingrediënten inclusief de gekookte bonen toe, roer alles goed door elkaar en laat ca. 30 minuten rustig koken op laag vuur. Lekker met knapperig stokbrood.

Per portie: ca.680 kcal
52 g eiwit | 7 g vet | 78 g koolhydraten

 

Kook ook

Gebakken cheesecake

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen

  • 200 g gedroogde kidneybonen
  • 200 g gedroogde witte bonen
  • olie om te bakken
  • 400 g vegetarisch gehakt
  • 175 g vegetarische spekjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 groene peper zaadlijst verwijderd, fijngehakt
  • 250 g kastanjechampignons in plakjes
  • 2 el rietsuiker
  • 150 ml smokey BBQ-saus
  • 2 el appelstroop
  • 1 el Engelse mosterd
  • 1 el bonenkruid
  • zout en peper naar smaak