COURGETTEFRITTERS MET CRISPY MAIS

uit het nieuwe kookboek FAMILY.EAT.PLANT‘, van Lisette Kreischer & Maartje Borst.

Met FAMily.EAT.PLANT. van Lisette Kreischer en Maartje Borst ontdek je de allerlekkerste en leukste vegan recepten voor de hele familie en allerlei soorten families. Van classic family diners, gerechten uit de oven, ontbijt, lunch en snacks tot salades, groenteschotels en zoetigheden.Ook lees je alles over de ervaringen én oplossingen van families die je zijn voorgegaan. Wat vinden de kinderen lekker, hoe ga je om met peer pressure, zoals kritiek van vrienden, (groot)ouders of broers en zussen?

Doe mee en ontdek de kracht van deze heerlijke plantaardige ontdekkingsreis voor jou en je hele familie!

Fritters zijn een soort pannenkoekjes gevuld met groente of fruit. Doordat deze fritters op basis van kikkererwtenmeel zijn gemaakt, kun je ze prima serveren als een soort vegaburgers! Ze zijn ook lekker op een broodje met wat mayo. Of gewoon zo, met wat sla als luxe weekendlunch.

Fotocredits: Lisette Kreischer.

 

BEREIDING

Bereidingstijd circa 20 mins wachttijd: 20 mins
Voor ca. 4 personen

Rasp de courgette op de grove zijde van een blokrasp boven een grote kom. Bestrooi de courgette met het zeezout, zodat het vocht eruit trekt. Laat de courgette ca. 20 minuten staan. Giet het vocht niet af! Voeg de knoflook en geraspte schil van de citroen toe. Meng het Kikkererwtenmeel met het bakpoeder en roer dit door de geraspte courgette. Het beslag moet nu zo dik zijn als yoghurt. Als het te nat is, voeg dan nog een klein beetje kikkererwtenmeel toe. Als het juist te droog is, voeg dan een klein scheutje water toe. Dit kan erg per courgette verschillen. Voeg de mais toe en breng het beslag op smaak met de tijm en versgemalen Peper. 

Verhit een laagje olie in een koekenpan, zoveel dat de hele oppervlakte bedekt is. Anders bakken de fritters niet mooi. Verdeel wat hoopjes beslag in de pan, bak op redelijk laag vuur tot de onderkant helemaal gaar is (dit duurt zeker een paar minuten), en keer de fritters dan  om. Bak ook de andere kant helemaal gaar. Bak op deze manier het hele beslag.

Meng de mayo met de sojakwark. Serveer de fritters met het sausje en de rucola.

Kook ook

Taco’s met buffalo cauliflower wings

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor circa 4 personen
Koop vooral biologisch!

  • 1 courgette, gewassen
  • 1 tl zeezout
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • geraspte schil van ½ biologische citroen
  • 100 g kikkererwtenmeel
  • 1,5 tl bakpoeder
  •  100 g crispy mais uit blik, afgespoeld en uitgelekt
  • 1 el fijngehakte verse tijm, of 1 tl gedroogde tijm
  • versgemalen peper naar smaak
  • plantaardige olie om in te bakken
  • 2 el vegan mayo
  • 2 el dikke sojakwark
  • 100 g rucola