COURGETTE-BROOD MET DILLE EN OLIJVEN

Recept uit Foodies Magazine i.s.m. de Vegetariërsbond.
Courgette kan in veel verschillende gerechten worden verwerkt, omdat het een zachte neutrale smaak heeft. Deze groente komt oorspronkelijk uit het midden en zuiden van Amerika, Mexico en het grensgedeelte met Guatemala. Wist je dat het ook rauw kan gegeten? Laat je inspireren door nieuwe gerechten met courgette.    

BEREIDING
Bereidingstijd: ca. 45 min. + wachttijd

1. Kneed met een handmixer met kneedhaken de bloem, de gist, 1 tl zout, 3 el olijfolie en 300 ml lauwwarm water ca. 10 minuten tot een dun, plakkerig deeg ontstaat. Dek de kom af met vershoudfolie en laat het deeg op een warme plek ca. 1 uur rijzen.

2. Schaaf de helft van de courgette in dunne plakjes. Rasp de andere helft grof. Meng alle courgette met 1 tl zout en laat het geheel in een vergiet ca. 20 minuten uitlekken.

3 Doe de courgette in een schone theedoek en knijp er voorzichtig zoveel mogelijk vocht uit. Zorg wel dat de schijfjes niet kapot gaan.

4. Verwarm de oven voor (elektrisch: 220°C /hetelucht: 200°C). Kneed het courgettemengsel kort door het gerezen deeg. Stort het deeg op een met bakpapier beklede en ingevette bakplaat. Vet je handen in met wat olijfolie en druk het deeg uit tot een ovaal met een dikte van ca. 2 cm. Bedruip het deeg met nog wat olijfolie. Laat het geheel op een warme plek nog ca. 25 minuten rijzen.

5. Bak het brood in ca. 12 minuten goudbruin en gaar in de oven. Verdeel de olijven en de dille over het brood. Lekker met hummus erbij.

Per portie: ca. 434 kcal
14 g eiwit | 15 g vet | 61 g koolhydraten

 

Kook ook

Courgettefritters met crispy mais

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 4-6 personen

  • 300 g bloem type 00 of patentbloem
  • 2 tl gedroogde gist
  • 2 tl zout
  • 3 el + extra olijfolie
  • 1 grote courgette
  • 75 g zwarte olijven pitloos, in dunne ringen
  • 1 bosje dille alleen de blaadjes, grofgehakt
  • vershoudfolie
  • bakpapier