VEGAN SOUL FOOD: CHEESY POLENTAFRIETJES

uit het kookboek ‘Vegan Soul Food‘, van Jason Tjon Affo.

Entertainment voor je feestje nodig? Met deze polentafriet heb je zo een Jenga-toren op tafel staan. Je kunt ze natuurlijk ook gewoon opeten, met een zelfgemaakte dipsaus erbij.

Polenta is gemaakt van gemalen mais. In Italië is dit bijgerecht razend populair.
Maak voldoende, ze zijn namelijk zo op!

BEREIDING

Bereidingstijd 5 uur (inclusief laten weken,akoelen en oventijd)
Voor 20 frietjes
Nodig: ovenschaal van circa 21 x 34 cm

1 Roer in een grote pan de polenta door het warme water. Laat dit
minimaal een halfuur weken (een hele nacht kan ook).
2 Zet de pan op middelhoog vuur en voeg alle ingrediënten, behalve de
kaas en de margarine toe. Breng al roerend aan de kook en kook
5 minuten. Pas op voor spatten. Zet het vuur uit, voeg de kaas en
margarine toe en roer door.
3 Bekleed de ovenschaal met bakpapier en giet de polenta hier in, strijk de
bovenkant glad. Laat minimaal 2 uur afkoelen.
4 Verwarm de oven voor tot 220 °C.
5 Stort de polenta op een snijplank en verwijder het bakpapier. Snijd de
polenta in reepjes van circa 2 x 9 centimeter.
6 Leg de reepjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met
olie. Zorg dat alle kanten met olie bedekt zijn.
7 Bak de frietjes 25 minuten in de voorverwarmde oven. Draai ze voorzichtig
om, en bak nogmaals 10 minuten. Haal uit de oven en laat ze
3 minuten op kamertemperatuur komen.
8 Meng de ingrediënten voor de blauwe mayonaise. Serveer die bij de
polentafrietjes.

Kook ook


Vegan Ramen (Japanse Noodles Soep)

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 4 personen
Koop vooral biologisch!

Voor de polentafrietjes:

  • 220 g polenta 
  • 1,2 l warm water
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el uienpoeder
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • 3 el edelgistvlokken (natuurvoedingswinkel of -schap)
  • 1 groentebouillonblokje, verkruimeld
  • ½ tl zout
  • 100 g vegan kaas, geraspt
  • 2 el vegan margarine

Voor de blauwe knoflookmayonaise:

  • 5 el vegan mayonaise
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el citroensap
  • ¼ tl zwarte peper
  • ½ tl blauw spirulinapoeder
  • ¼ tl zout