BLT MET VEGAN BACON VARIANTEN

door Stephanie Gimbrère. 

In de lekker rommelige video -excuses hiervoor- maken Randy en gast Stephanie ook een vegan pasta, maar we focussen ons hier op de varianten van vegan bacon. Stephanie gebruikt tofu en rijstvellen hiervoor.. Welke is jouw favoriet?

Bereiding

Bereidingstijd: 20 minuten + wachttijd 30 mins (tot 1 nacht)

  • Verwarm de oven 15 mins voor op zo’n 200graden
  • Leg 2 rijstvellen op elkaar en knip ze in bacon-brede reepjes;
    Herhaal dat naar gelang het aantal reepjes bacon je wilt
  • Maak de marinade: meng 2 dessertlepels shoyu/tamari met 2 dessertlepels Liquid Smoke, 1 theelepel uienpoeder en 1 theelepel zoete paprikapoeder en laat zo lang mogelijk staan (van 15 mins tot 1 nacht)
  • Pak steeds 2 reepjes rijstvel en smeer beide kanten van het ‘paar’ eerst met water in (gebruik een kwastje) en vervolgens (met de andere kwast) met de marinade, 
    leg ze op de bakplaat en plaats in de oven totdat ze krokant zijn
  • Marineer de goed uitgelekte, in plakken gesneden tofu met de marinade, 
    leg ze op de bakplaat en plaats in de oven totdat ze krokant zijn
  • Bak de broodjes af, of pak de verse, en snijd ze overdwars door midden
  • Beleg een deel van de broodjes met tofu-bacon en de rest met de rijstvellen-bacon,
    voeg daar gesneden sla en tomaat bij, en wat mosterd en/of vegan mayonaise om je BLT (bacon-lettuce-tomato broodje) helemaal af te maken
Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 2 à 3 personen

Koop bij voorkeur biologisch!

  • gerookte paprikapoeder
  • zoete paprikapoeder
  • uienpoeder
  • shoyu- of tamari-saus
  • tofu (stevige)
  • rijstvellen
  • flesje vegan Liquid Smoke
  • schaaltje lauw water
  • afbak- of verse broodjes

OOK NODIG

  • oven of hete-lucht-combimagnetron
  • schaaltjes
  • 2 kwastjes

NATAFELEN MET STEPHANIE