BIETENRAVIOLI MET APPEL-WALNOTENVULLING

Heerlijke vegan bietenravioli uit het nieuwe boek ‘Every Day Vegan‘ van Lenna Omrani.

De lekkerste vegan recepten van Lenna Omrani! Every Day Vegan: Voor elke dag, elk moment én iedereen. Met heerlijke, kleurrijke en vooral easy recepten bewijst Lenna Omrani elke dag weer hoe lekker en simpel vegan eten kan zijn. Met volop inspiratie voor iedereen die af en toe – of elke dag – lekker, bewust en healthy wil eten (en zichzelf ook op zijn tijd flink wil verwennen).

“Gooi jij het sap altijd weg als je bietjes koopt? Dat hoeft vanaf nu niet meer. In dit heerlijke gerecht gebruik je de bietensap om kleur te geven aan de ravioli. Ik heb voor dit recept een vulling van appel en walnoten gebruikt, maar lijkt iets anders jou lekker? Experimenteer daar dan vooral mee!” (Lenna Omrani)

Foto: © Creddits Lenna Omrani

 

 

 

 

BEREIDING

Voor 4 porties. Bereidingstijd: 50 min Kooktijd: 5 min

  1. Mix de tarwebloem, het zout en bietensap in een grote kom. Roer alles door elkaar met een lepel en kneed minimaal 10 minuten met je handen tot stevig deeg.
  2. Maak een grote bal van het deeg en wikkel hem in plasticfolie. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
  3. Maak ondertussen de vulling. Doe de tofu, appel, walnoten, het basilicum en peper en zout in een keukenmachine en blend tot kleine stukjes. Maal de vulling niet helemaal fijn, anders wordt hij te vochtig.
  4. Haal het deeg uit de koelkast. Strooi wat bloem over je schone werkblad en rol het deeg uit met een deegroller. Het deeg moet ongeveer 2 mm dik worden.
  5. Steek kleine rondjes uit het deeg met een glas en bevochtig de randen van het deeg met wat water.
  6. Leg wat van de vulling in het midden van de rondjes en vouw ze daarna dubbel. Druk met een vork de randen aan zodat de vulling blijft zitten tijdens het koken. Herhaal dit tot al het deeg en beslag op is.
  7. Breng water aan de kook in een grote pan en voeg zout toe. Kook de ravioli 4 tot 5 minuten.
  8. Giet de ravioli af. Verdeel ze over de borden en besprenkel ze met wat olijfolie. Garneer met pistachenoten en/of verse basilicum en serveer de ravioli met een salade.

 

Kook ook

Vegan crunchy tofunuggets
Vegan crunchy tofunuggets

Enjoy!

INGREDIËNTEN
Voor 4 porties
Koop vooral biologisch!

TOOLS

keukenmachine, deegroller, grote pan.

INGREDIËNTEN

  • Voor de ravioli:
  • 250 g (harde) tarwebloem
  • snufje zout
  • 115 ml bietensap
  • optioneel: pistachenoten
  • Voor de vulling:
  • 300 g tofu, in blokjes
  • 100 g appel, in blokjes
  • 75 g walnoten
  • 10 blaadjes verse basilicum
  • peper en zout