BANANENBROOD-COOKIES MET NICE CREAM

uit het nieuwe kookboek ‘Be More Vegan‘, van Niki Webster.

Dit is hét boek voor beginnende (jonge) vegans! Vegan is geen trend, maar een nieuwe manier van eten. Maar je wilt natuurlijk wel lekker en gevarieerd eten en zorgen dat je voldoende voedingstoffen binnenkrijgt. Be more vegan legt alles uit over veganisme en hoe je zo gezond en leuk mogelijk plantaardig leeft. Minstens zo belangrijk zijn de 50 heerlijke recepten. Van ontbijtrepen met banaan en zomerfruit tot mini-flatbreadpizza’s en van quesadilla’s met zoete aardappel, champignon en mais tot karamel-chocopuddinkjes; once you go vegan, you never go back!

Deze cookies zijn gebaseerd op bananenbrood; klinkt goed, toch?
Ze smaken heerlijk, vooral als je er ook nog een flinke lepel ‘nice cream’ op schept –jummie!

© Niki Webster

 

Be More Vegan

 

 

INGREDIËNTEN

Voor circa 4 à 5 stuks
Koop vooral biologisch!

  • Voor de koeken
  • 75 g zelfrijzend bakmeel
  • 50 g havervlokken
  • 1 tl bakpoeder
  • 50 g amandelmeel
  • 3 el sesamzaad
  • 2 el kokosolie
  • 3 heel rijpe bananen
  • 1 el ahornsiroop
  • 1 el vanille-essence
  • 1 el pindakaas
  • 50 g vegan chocolate chips
  • Voor de nice cream
  • 2 middelgrote rijpe
    bananen
  • 3 el pindakaas – glad of met stukjes
  • 3 el ahornsiroop
  • 1 tl vanillesiroop of -essence 

BEREIDING

Tot 25 mins bereidingstijd, voor 4 à 5 koeken. (Voorbereiding: pel de bananen de avond van tevoren en snijd in stukken. Bewaar deze in een diepvrieszakje in de vriezer).

ZO MAAK JE DE KOEKEN
1. Verwarm de oven voor tot 180 °C. 2. Meng alle droge ingrediënten in een grote kom. 3. Smelt de kokosolie in een pan op laag vuur en giet hem
dan in een aparte middelgrote kom. Prak de bananen fijn en voeg toe. Doe de ahornsiroop, vanille en pindakaas erbij; roer alles goed door elkaar.
4. Voeg nu deze natte ingrediënten toe aan de droge en meng alles goed. Roer dan de chocolate chips erdoor. 5. Bekleed een grote bakplaat met bakpapier. Verdeel het mengsel in vier tot vijf stukken en leg ze op de bakplaat. 6. Vorm van elk stuk een platte, ronde koek. 7. Bak de koeken circa 18 minuten, tot ze lichtbruinkleuren. Laat ze afkoelen.

ZO MAAK JE DE NICE CREAM
1. Pel de bananen de avond van tevoren en snijd ze in stukken. Bewaar de stukken in een diepvrieszakje in de vriezer.
2. Doe de bevroren banaan de volgende dag in een foodprocessor of powerblender en voeg de overige ingrediënten toe. Meng tot alles glad en romig is.
3. Maak met een grote (ijs)lepel bolletjes van de nice cream. Schep op elke bananenbrood-cookie een of twee bolletjes van de nice cream en geniet!

Nikki’s tip: De nice cream is verrukkelijk en gezond, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor bolletjes vegan ijs.

Kook ook


Donut worry, be happy

Enjoy!