AUTHENTIEKE GADO GADO

Een traditioneel familierecept, door Han Go

Gado Gado (vrij vertaald: ratjetoe) is een wereldberoemd Indonesisch gerecht wat van nature al vaak vegetarisch is. Met een beetje kennis en begrip ontstijgt dit gerecht al snel het ‘groenten met pindasaus’ concept waar mensen vaak aan denken. Door subtiliteit in de saus en het mooi toepassen van de verschillende texturen van groenten, saus en garnering maak je echt een wereldgerecht. 

vegan Gado Gado maken met gratis kookvideo op LekkerVega.nl
Fotos: Colin Eusman

Vegan indonesisch koken met LekkerVega.nl, met Han Go van Gotan  

INGREDIËNTEN

Voor 2 personen

Koop zoveel mogelijk bio, 
voor meer smaak

  • paar blaadjes sla
  • 1/2 spitskool
  • wortelen
  • 2-3 vastkokende aardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • klein bakje taugé
  • 1/2 komkommer
  • 4 el pindakaas met stukjes
  • 1 limoen
  • 1/2 blok tofu
  • 1/4 blok tempeh
  • 1 zakje lontong rijst (kleefrijst; toko)
  • Go-Tan product: 1 pakje kokosmelk
  • Go-Tan product: 250 ml sambal badjak knijpfles
  • Go-Tan product: ketjap manis knijpfles
  • Go-Tan product: gebakken uitjes
  • Go-Tan product: gehakte knoflook in potje
  • Go-Tan product: zakje Emping Melindjo

Zo Maak je: Authentieke vegan Gado Gado

Klaar in 15 mins (+ kooktijd 40mins)

  1. Kook eerst de lontong (40 mins) in het zakje
  2. Taugé overgieten met kokend water (uit de pan waarin je de lontong kookt)
  3. Gesneden sperziebonen 8 mins koken (níet korter!)
  4. Gesneden wortelen blancheren (kort koken, ca 2 mins)
  5. Aardappelen koken (zie verpakking) 
  6. Gesneden tofu en tempeh bakken tot gebruind
  7. Saus maken met pindakaas, kokosmelk, sambal, knoflook, limoen, ketjap manis, water
  8. Schaal met groenten aankleden, tempeh/tofu er overheen, aardappelen en lontong er naast, gebakken uitjes er over, Emping er over of er naast. Saus er over of apart geserveerd. 

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor 2 personen

Koop zoveel mogelijk bio, 
voor meer smaak

  • paar blaadjes sla
  • 1/2 spitskool
  • wortelen
  • 2-3 vastkokende aardappelen
  • 300 g sperziebonen
  • klein bakje taugé
  • 1/2 komkommer
  • 4 el pindakaas met stukjes
  • 1 limoen
  • 1/2 blok tofu
  • 1/4 blok tempeh
  • 1 zakje lontong rijst (kleefrijst; toko)
  • Go-Tan product: 1 pakje kokosmelk
  • Go-Tan product: 250 ml sambal badjak knijpfles
  • Go-Tan product: ketjap manis knijpfles
  • Go-Tan product: gebakken uitjes
  • Go-Tan product: gehakte knoflook in potje
  • Go-Tan product: zakje Emping Melindjo

Natafelen met Han Go

Han Go is creatief directeur van Go-Tan,
het merk van het familiebedrijf dat je in de meeste supermarkten in Nederland kan vinden.
Han Go deed als flexitariër mee aan de Week Zonder Vlees. Hoe gaat dat hem af?

natafelen met Han Go van Go-Tan over vega eten, WeekZonderVlees en familie-recepten