Authentieke Gado Gado

Gado Gado (vrij vertaald: ratjetoe) is een wereldberoemd Indonesisch gerecht wat van nature al vaak vegetarisch is. Met een beetje kennis en begrip ontstijgt dit gerecht al snel het 'groenten met pindasaus' concept waar mensen vaak aan denken. Door subtiliteit in de saus en het mooi toepassen van de verschillende texturen van groenten, saus en garnering maak je echt een wereldgerecht.

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • Paar blaadjes sla
  • 1/2 Spitskool
  • Wortelen
  • 2-3 vastkokende aardappelen
  • 300g sperziebonen
  • klein bakje taugé
  • 1/2 komkommer
  • 4 eetlepels pindakaas met stukjes
  • 1 limoen
  • 1/2 blok tofu (voorkeur uit toko)
  • 1/4 blok tempeh (voorkeur uit toko)
  • 1 zakje lontong rijst (uit toko)
  • Go-Tan product: 1 pakje kokosmelk
  • Go-Tan product: 250ml sambal badjak knijpfles
  • Go-Tan product: ketjap manis knijpfles
  • Go-Tan product: gebakken uitjes
  • Go-Tan product: gehakte knoflook in potje
  • Go-Tan product: zakje Emping Melindjo
Een traditioneel familierecept, door Han Go

Gado Gado (vrij vertaald: ratjetoe) is een wereldberoemd Indonesisch gerecht wat van nature al vaak vegetarisch is. Met een beetje kennis en begrip ontstijgt dit gerecht al snel het 'groenten met pindasaus' concept waar mensen vaak aan denken. Door subtiliteit in de saus en het mooi toepassen van de verschillende texturen van groenten, saus en garnering maak je echt een wereldgerecht.


Bereiding

Bereidingstijd: 15-20 minuten

  • Kook eerst de lontong (30-45mins) in het zakje
  • Taugé overgieten met kokend water
  • Gesneden sperziebonen 8 minuten koken
  • Gesneden wortelen blancheren
  • Aardappelen koken
  • Gesneden tofu en tempeh bakken tot gebruind
  • Saus maken met pindakaas, kokosmelk, sambal, knoflook, limoen, ketjap manis, water
  • Schaal met groenten aankleden, tempeh/tofu er overheen, aardappelen en lontong er naast, gebakken uitjes er over, Emping er over of er naast. Saus er over of apart geserveerd.

Mis geen aflevering

En meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Uw adres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. De door u opgegeven informatie wordt niet aan derden verstrekt. Lees ook onze privacyverklaring.