Vegan Blauwe Bessen Donuts

Anne de Graaf van Anne Travel Foodie reist de hele wereld over en kent vele gerechten. In deze aflevering deelt ze de Vegan Blauwe Bessen Donuts met ons. "Ik vind het heel leuk om vega en/of gezonde versies te maken van bekende klassiekers. Zo laat ik zien dat je als veganist, vegetariër of flexitariër niks hoeft te missen en echt meer kan eten dan alleen sla. Zo kwam ik ook op het idee van deze blauwe bessen donuts. Toen ik in Amerika woonde waren blueberry donuts echt een guilty pleasure. Deze variant is niet alleen vegan, hij is ook vrij van toegevoegde suikers en zoetstoffen. Dus je kan ze snoepen zonder schuldgevoel!"

vegan blauwe bessen donuts

Ingrediënten

Voor 6 personen

Voor 6 donuts: 

  • 25 ml ongezoete amandelmelk
  • 200 gram volkoren meel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels pindakaas (100% pinda's)
  • 1 theelepel vanille extract
  • 100 gram blauwe bessen 
  • kokosolie om in te vetten
  • extra blauwe bessen ter decoratie

Benodigdheden

  • Een donutvorm voor 6 donuts
  • Een beslagkom
  • Een grote lepel of pannenlikker
Van Anne Travel Foodie

Anne de Graaf van Anne Travel Foodie reist de hele wereld over en kent vele gerechten. In deze aflevering deelt ze de Vegan Blauwe Bessen Donuts met ons. "Ik vind het heel leuk om vega en/of gezonde versies te maken van bekende klassiekers. Zo laat ik zien dat je als veganist, vegetariër of flexitariër niks hoeft te missen en echt meer kan eten dan alleen sla. Zo kwam ik ook op het idee van deze blauwe bessen donuts. Toen ik in Amerika woonde waren blueberry donuts echt een guilty pleasure. Deze variant is niet alleen vegan, hij is ook vrij van toegevoegde suikers en zoetstoffen. Dus je kan ze snoepen zonder schuldgevoel!"

vegan blauwe bessen donuts


Bereiding

Bereidingstijd: 25 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 180C.
  2. Vet de donutvorm lichtjes in met kokosolie.
  3. Doe de volkorenmeel, bakpoeder en kaneel in een grote kom en roer tot het gemengd is.
  4. Voeg de amandelmelk, pindakaas en vanille extract toe. Roer totdat alles goed gemengd is.
  5. Voeg dan de blauwe bessen toe en roer nog een paar keer om zodat de bessen gelijkmatig verdeeld zijn door het beslag.
  6. Giet het beslag in de donutvorm.
  7. Bak ze in ongeveer 15 minuten gaar.
  8. Laat ze 10 minuutjes afkoelen voordat je ze serveert.
  9. Geniet er van!

Eten met Anne Travel Foodie

Enkele jaren geleden maakte Anne de keuze om vega te gaan eten. En ze begon een blog, Anne Travel Foodie, met als doel anderen te inspireren hoe makkelijk en lekker het is om gezond en vega te eten. Oók als je op reis bent.
In ‘Eten met…’ vertelt ze hoe haar blog is ontstaan en hoe haar werkzaamheden voor haar blog eruitzien. Ook licht ze toe waarom ze ervoor heeft gekozen om vega te gaan eten. Ze vertelt over haar mooiste reiservaringen en welke steden in Nederland haar favoriet zijn qua vega restaurants. En ze beantwoordt uiteraard de kijkersvragen. Snel kijken dus!

Over Anne de GraafMeer over Anne travel foodie

Anne de Graaf reist de hele wereld over en deelt alle heerlijk dingen die ze at. Ze is steeds gezonder gaan leven en deelt daarover op haar blog onder de naam annetravelfoodie. Of kijk eens op haar Instagram of Facebook voor inspiratie. 

Mis geen aflevering

En meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Uw adres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. De door u opgegeven informatie wordt niet aan derden verstrekt. Lees ook onze privacyverklaring.