AMANDELTUILES

Recept uit het boek ‘Taart ende Koeck‘, door Maartje Borst.

Pas op! Vegan bakken is hot!!

Maartje Borst bewijst met ‘Taart ende Koeck’ dat 100% vegan taarten, cakes en koekjes minstens zo lekker zijn als oma’s ouderwetse appeltaart.  In dit inspirerende bakboek vind je geen rare bakbenodigdheden als kilo’s cashew met kokosolie, maar simpele, slimme en natuurlijke ingrediënten. Denk aan appelmoes of kokend water, voor de allerlekkerste, luchtigste, smeuïgste cakes en chocotaarten. Om je vingers bij af te likken, en goed voor iedereen!

Dit is een ontzettend gevaarlijk koekje: een verslaving ligt op de loer. Deze amandeltuiles zijn lekker licht en delicaat, je eet ze zo weg. Ze zijn ook perfect om desserts mee op te leuken, zoals pudding, panna cotta en ijs. En heel makkelijk te maken. Blijf wel in de buurt van de oven, want doordat ze zo dun zijn, branden ze snel aan.

BEREIDING

Bereidingstijd: 20 mins 

Verwarm de oven voor op 170 °C.

Meng het amandelmeel met de bloem, suiker, het zout, bakpoeder en de vanillesuiker. Voeg de rijstolie en amandelmelk toe en meng tot een beslag.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Teken daarop een paar cirkels van ca. 15 cm doorsnede met wat tussenruimte. Draai het papier om (als het goed is schijnen de cirkels door), schep in het midden van elke cirkel een paar hoopjes van 1 eetlepel beslag en spreid het met de bolle kant van de lepel uit in de vorm van de cirkels. Strooi er wat amandelschaafsel over en bak de koekjes in 7-12 minuten goudbruin en krokant in de oven. Let er goed op dat de koekjes niet verbranden. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Herhaal tot het beslag op is. Bestrooi de koekjes licht met poedersuiker.

Tip: je kunt deze koekjes zodra ze uit de oven komen over een deegroller leggen voor een halfrond effect. Of wikkel ze om een buisje en maak er rolletjes van.

Kook ook


Spoon away the hurt chocolate mousse

Enjoy!

INGREDIËNTEN

Voor circa 15 stuks
Koop vooral biologisch!

  • 35 g amandelmeel
  • 70 g bloem
  • 50 g fijne suiker
  • snufje zout
  • mespunt bakpoeder
  • 1 zakje (bourbon)vanillesuiker van 8 g
  • 3 el rijstolie
  • 100 ml amandelmelk
  • 75 g amandelschaafsel
  • poedersuiker