VEGAN SALBUTES & PULLED CARROT
De Vega Atlas neemt je mee op een vegetarische wereldreis. Proef wat alle wereldkeukens te bieden hebben en sta versteld van de mogelijkheden! Zoals deze vegan mini-maistortilla's aka salbutes, met pulled carrot.
VEGAN RECEPT VOOR KAAS VAN CASHEW
Vegan recept voor kaas met cashews. Uit het kookboek 'Verrukkelijk vegan' van Pauline Bossdorf.
FATTEH MET CHAMPIGNONS EN AUBERGINE
Fatteh; een soort gezonde nacho's op z'n Libanees. Vegetarisch en zónder pakjes en zakjes. Ontdek het recept op Lekker Vega!
TIROLER GRÖSTL MET PORTOBELLO-‘SPEKJES’ EN GEBAKKEN EI
De Vega Atlas neemt je mee op een vegetarische wereldreis. Proef wat alle wereldkeukens te bieden hebben en sta versteld van de mogelijkheden! Zoals deze Tirolse topper op Lekker Vega!
GESMOORDE VENKEL MET SAFFRAAN
Proef de plantaardige keuken uit Cyprus, Griekenland, Libanon en Jordanië. Ontdek 'Nistisima', een boek vol mediterrane vegan gerechten vanuit eeuwenoude tradities.
BROODJE PULLED JACKFRUIT
Jackfruit is mirakels spul: een tropische vrucht die tegenwoordig in elke supermarkt verkocht wordt in blik. Het smaakt feitelijk nergens naar, maar heeft een grappige draadjesvleesstructuur en kan elke smaak opnemen die je maar wilt! Zoals in dit recept op Lekker Vega!
SIERLIJKE FILOTAART MET SNIJBIET
Is het geen plaatje? Een soort Griekse spanakopita, maar dan met snijbiet en twee soorten kaas in een jas van ultraknapperig filodeeg. De propjes deeg bovenop maken het behalve koket ook nog eens extra krokant. Geen snijbiet in je moestuin? Met spinazie kan het ook.
VEGAN IJSLOLLY’S MET KIWI, KOKOSMELK EN LIMOEN
De dagen worden weer warmer én zonniger. Tijd dus voor verkoelende ijsjes! Deze vegan kiwi-ijslolly's zijn een zomers feestje op een stokje. Lekker fris door de kiwi, zoet door de agavesiroop en heerlijk romig door de kokosmelk. Ice Ice Baby!
TA’AMEYA: FALAFEL VAN TUINBONEN
Proef de plantaardige keuken uit Cyprus, Griekenland, Libanon en Jordanië. Ontdek 'Nistisima', een boek vol mediterrane vegan gerechten vanuit eeuwenoude tradities.