VEGAN QUESADILLA’S

VEGAN QUESADILLA’S

door vegan triatlete Maartje van Gestel  Caramba! Deze wholefoods plantbased versie van de Mexicaanse topper is rijk aan plantaardige eiwitten, complexe koolhydraten en goede onverzadigde vetten. En dat proef je!  De volkoren granen in combinatie met peulvruchten...

Lees meer
CHEWY CHOCOLATE CHIP COOKIES

CHEWY CHOCOLATE CHIP COOKIES

van Kim Kesterink  Als echte zoetekauw (en voedingsdeskundige) maakt Kim graag lekkere baksels. Een daarvan is het recept van deze (chewy) chocolate chip cookies. Krokant van buiten en - niet té - zacht van binnen. Het originele recept kreeg ze ooit van een oud...

Lees meer
GRIEKSE VEGAN KOFTA

GRIEKSE VEGAN KOFTA

door Kirsten Bloemen aka @GeenBlaadjeSla"Ik ben echt dol op dit gerechtje! Gekruide balletjes, wat groenten in een topsaus, pastaatje of rijst erbij; helemaal lekker. Veel meer woorden kan ik er eigenlijk ook niet aan vuilmaken, zou het gewoon proberen. :-)...

Lees meer
COLOUR THE WORLD RAINBOW

COLOUR THE WORLD RAINBOW

door Noëlla Straakenbroek  Ik heb gekozen voor een echte verwensalade waar je je geliefde mee kunt verrassen. Ik hou van kleur en het kan me niet bont genoeg zijn daarom deel ik graag dit recept met je. Plus, het is altijd heel tof als het een mooi plaatje oplevert...

Lees meer
MINI ZOETE-AARDAPPEL QUICHES

MINI ZOETE-AARDAPPEL QUICHES

door Sifra Opstal  Het vervangen van ei of een bindmiddel vinden voor je taart is soms een uitdaging. In mijn boek laat ik verschillende manieren zien als het gaat om zoete taart. Ook laat ik een aantal hartige taarten zien en daar wil ik me in deze Kookshow op...

Lees meer
AUTHENTIEKE GADO GADO

AUTHENTIEKE GADO GADO

Een traditioneel familierecept, door Han GoGado Gado (vrij vertaald: ratjetoe) is een wereldberoemd Indonesisch gerecht wat van nature al vaak vegetarisch is. Met een beetje kennis en begrip ontstijgt dit gerecht al snel het 'groenten met pindasaus' concept waar...

Lees meer
FRAMBOZEN-KERSEN CRUMBLE

FRAMBOZEN-KERSEN CRUMBLE

van Jacinta BokmaIk heb gekozen voor een ontbijttaartje waarmee je je geliefde in de ochtend erg blij kan maken! Maar als toetje is de frambozen-kersencrumble ook heerlijk!Bereiding Bereidingstijd: 25 minuten Verwarm de oven voor op 190 graden Roer in een kom alle...

Lees meer
FABERGÉ AVOCADO BURGER

FABERGÉ AVOCADO BURGER

Van Jacinta BokmaJacinta Bokma, bekend van het kookboek De Gezonde Bourgondiër, maakt voor ons een bijzonder lunch- of brunchgerechtje. "Eigenlijk wilde ik bij dit gerecht een avocado inzetten als ‘broodje’ voor een rauwe, plantaardige notenburger. Een elegant...

Lees meer
HIGH PROTEIN VEGAN PAD THAI

HIGH PROTEIN VEGAN PAD THAI

door Marlou Roelofs  My all-time favourite. Ik heb dit recept gebaseerd op een van de eerste recepten die ik heb gemaakt toen ik begon met vegan eten, 2 jaar geleden, en het is nog steeds mijn go-to! Het is erg makkelijk te maken en je kan het precies aanpassen...

Lees meer
VEGAN BLAUWE BESSEN DONUTS

VEGAN BLAUWE BESSEN DONUTS

Van Anne Travel Foodie  Anne de Graaf van Anne Travel Foodie reist de hele wereld over en kent vele gerechten. In deze aflevering deelt ze de Vegan Blauwe Bessen Donuts met ons. "Ik vind het heel leuk om vega en/of gezonde versies te maken van bekende klassiekers....

Lees meer
PASTA PISTOU

PASTA PISTOU

Van Rita Serano  Rita Serano kookt voor ons een heerlijke Pasta Pistou. Ze is foodblogger, instagrammer en auteur van het kookboek '7 ingrediënten vegan'.Bereiding Bereidingstijd: 30 minuten Breng water aan de kook voor de pasta, kook deze volgens de instructies....

Lees meer
MAROKKAANSE SHEPHERD’S PIE

MAROKKAANSE SHEPHERD’S PIE

Van De Vegetarische Slager  Samen met Paul Bom (productontwikkelaar van De Vegetarische Slager) maken we een vegetarische en Marokkaanse variant van een echte Engelse klassieker namelijk de Sheperd’s Pie. Dit recept wordt niet alleen gekenmerkt door heerlijke...

Lees meer
PINDAKAAS CHOCO KOEKJES

PINDAKAAS CHOCO KOEKJES

Van Taarten van Jansen  Lisa Jansen bakt heerlijke vegan taartjes én koekjes onder de naam Taarten van Jansen. Speciaal voor ons maakte ze deze Pindakaas Choco Koekjes.Bereiding Bereidingstijd: minuten Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een...

Lees meer
EASY VEGA WRAPS

EASY VEGA WRAPS

Van The Vegan Entrepeneur  Randy Hereman interviewt alle gasten in de shows, en nu komt hij zelf met een geweldig recept: Easy Vega Wraps, zowel als snack, lunch of diner erg lekker. Kijk ook eens op zijn site voor zijn verhaal.Bereiding Bereidingstijd: 30 minuten...

Lees meer
UNICORN BOWL

UNICORN BOWL

Van The Indigo Kitchen  Jason Tjon Affo maakt voor ons deze gekleurde Unicorn Bowl met Pindasaus, Veggies en Tofu. Behalve lifestyle blogger op de The Indigo Kitchen is hij ook nog yoga leraar.Bereiding Bereidingstijd: 30 minuten Tofu: Maak eerst de marinade door...

Lees meer
EASY VEGAN CURRY

EASY VEGAN CURRY

Van Sanne van Rooij  Deze heerlijke vegan curry van Sanne van Rooij is heel 'easy' te maken, je kunt er alles indoen wat je lekker vindt! Ze schrijft nog veel meer op Living the Green Life, het meest complete plantaardige platform in Nederland.Bereiding...

Lees meer
TIRAMISU

TIRAMISU

Van Giulia Califano (Renmeisje)  Met dit heerlijke dessert gemaakt van pure rauwe producten trekken we je uit de diepste dalen. Tiramisu betekend letterlijk 'trek mij omhoog' en dat doet Giulia, het Renmeisje, met dit heerlijke recept.Bereiding Bereidingstijd: 30...

Lees meer