Recepten

Uitgebreid zoeken
  • Kokosrijst met gegrilde groenten en gekarameliseerde hazelnotenKokosrijst met gegrilde groenten en gekarameliseerde hazelnoten

    Isabel Boerdam is De Hippe Vegetariër. In 2013 startte ze het gelijknamige blog en in 2016 volgde een kookboek. In deze allereerste aflevering deelt ze met ons een snel, makkelijk en vooral lekker recept voor het hele gezin. Deze kleurvolle mix, bestaande uit gegrilde zoete aardappel, kokosrijst, doperwten en gekarameliseerde hazelnoten, is de ideale maaltijd na een drukke dag.  

  • Healthy Vegan Gyros Met Pita’sHealthy Vegan Gyros Met Pita’s

    Tom en Cilla van VeganAnimal en SquatCilla delen in de tweede aflevering deze Healthy vegan gyros van gemarineerde oesterzwammen, met tomaat, komkommer, crunchy kikkererwten en een homemade knoflooksaus. Hatseflats!

  • TiramisuTiramisu

    Met dit heerlijke dessert gemaakt van pure rauwe producten trekken we je uit de diepste dalen. Tiramisu betekend letterlijk 'trek mij omhoog' en dat doet Giulia, het Renmeisje, met dit heerlijke recept. 

  • Taco's met buffalo cauliflower wingsTaco's met buffalo cauliflower wings

    Lisa Stel van Lisa goes Vegan houdt van taco’s en daarom maakt ze in de nieuwste kookshow dan natuurlijk taco's en wel met buffalo cauliflower wings. De ster in dit recept is de gegrilde bloemkool. Dit recept is een voorproefje op Lisa’s volgende boek, de opvolger van Lisa goes Vegan, het beste vegan kookboek van 2017.  

  • Easy Vegan CurryEasy Vegan Curry

    Deze heerlijke vegan curry van Sanne van Rooij is heel 'easy' te maken, je kunt er alles indoen wat je lekker vindt! Ze schrijft nog veel meer op Living the Green Life, het meest complete plantaardige platform in Nederland.

  • Thaise 'kip' noodles met een limoen pinda dressingThaise 'kip' noodles met een limoen pinda dressing

    Saonah Viane, een vegan meisje, maakt voor ons deze heerlijke 'kip' noodles met een limoen pinda dressing. De stuckjes zijn populair vanwege de vlezige bite en de limoen maakt het lekker fris. Ze werkt hard aan het DutchVegan Magazine zodat mensen ook offline kunnen lezen over de vegan lifestyle.

  • Unicorn BowlUnicorn Bowl

    Jason Tjon Affo maakt voor ons deze gekleurde Unicorn Bowl met Pindasaus, Veggies en Tofu. Behalve lifestyle blogger op de The Indigo Kitchen is hij ook nog yoga leraar.

  • Easy Vega WrapsEasy Vega Wraps

    Randy Hereman interviewt alle gasten in de shows, en nu komt hij zelf met een geweldig recept: Easy Vega Wraps, zowel als snack, lunch of diner erg lekker. Kijk ook eens op zijn site voor zijn verhaal.

  • Pindakaas Choco KoekjesPindakaas Choco Koekjes

    Lisa Jansen bakt heerlijke vegan taartjes én koekjes onder de naam Taarten van Jansen. Speciaal voor ons maakte ze deze Pindakaas Choco Koekjes.

  • Kruidige couscous met peulvruchten & regenboog-groentenKruidige couscous met peulvruchten & regenboog-groenten

    Samen met Lisa Steltenpool, diëtist met focus op plantaardig eten en uitgever van het boek Kickstart en De Vegarevolutie, koken wij een heerlijke kruidige couscous met Peulvruchten & Regenboog-groenten. "Dit gerecht bevat vier componenten (groenten, volkoren granen, peulvruchten & zaden) die samen zorgen voor een onwijs voedzaam en vullend gerecht. Als diëtist vind ik dat natuurlijk belangrijk! Uiteraard met boodschappen die in de ‘normale’ supermarkt verkrijgbaar zijn zonder ingewikkelde handelingen." 

  • Marokkaanse Shepherd’s PieMarokkaanse Shepherd’s Pie

    Samen met Paul Bom (productontwikkelaar van De Vegetarische Slager) maken we een vegetarische en Marokkaanse variant van een echte Engelse klassieker namelijk de Sheperd’s Pie. Dit recept wordt niet alleen gekenmerkt door heerlijke kruiden, groenten en krokante aardappelen, maar ook door het gehackt van De Vegetarische Slager (waarmee ze de smaak en structuur van gehackt als echte hackers hebben gekraakt). Dit gerecht vraagt erom om het te proberen en om er eindeloos op te variëren.

  • Pasta PistouPasta Pistou

    Rita Serano kookt voor ons een heerlijke Pasta Pistou. Ze is foodblogger, instagrammer en auteur van het kookboek '7 ingrediënten vegan'.

  • Vegan Blauwe Bessen DonutsVegan Blauwe Bessen Donuts

    Anne de Graaf van Anne Travel Foodie reist de hele wereld over en kent vele gerechten. In deze aflevering deelt ze de Vegan Blauwe Bessen Donuts met ons. "Ik vind het heel leuk om vega en/of gezonde versies te maken van bekende klassiekers. Zo laat ik zien dat je als veganist, vegetariër of flexitariër niks hoeft te missen en echt meer kan eten dan alleen sla. Zo kwam ik ook op het idee van deze blauwe bessen donuts. Toen ik in Amerika woonde waren blueberry donuts echt een guilty pleasure. Deze variant is niet alleen vegan, hij is ook vrij van toegevoegde suikers en zoetstoffen. Dus je kan ze snoepen zonder schuldgevoel!"

  • Hartige wafels met frisse romige yoghurt sausHartige wafels met frisse romige yoghurt saus

    In deze aflevering koken we samen met Nina Leus, op social media bekend als The Vegan Student, een 100% origineel Nina-recept: hartige wafels met een frisse veganistische yoghurtsaus. De wafel heeft wel wat weg van falafel. Het belangrijkste ingrediënt is kikkererwt. Tahin en sojayoghurt zorgen voor de ‘creamyness’. Tahin is Nina’s favoriete product. “Ik denk dat als er één ding is dat ik de rest van m’n leven zou moeten eten… dan is het tahin.” Deze hartige wafels stimuleren alle smaakpapillen! 

Mis geen aflevering

En meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Uw adres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. De door u opgegeven informatie wordt niet aan derden verstrekt. Lees ook onze privacyverklaring.