Lekker Vega Recepten

Uitgebreid zoeken
  • Vegan Marokkaanse couscoussalade met granaatappel en citroenVegan Marokkaanse couscoussalade met granaatappel en citroen

    "De zomer komt er weer aan, en ook nu hebben we al heerlijk weer gehad. En bij dat heerlijke zomerse weer denk ik meteen aan salades! Deze Marokkaanse couscoussalade met granaatappel en citroen is heerlijk fris en zoet en doet het geweldig als side dish bij bijvoorbeeld een BBQ. En wie houd er nu niet van BBQen?! Een simpele salade als deze geeft mij dan ook instant een zomers gevoel!"

  • Vegan Ei- en Kipsalade, en gebakken tofu-ei met vegan baconVegan Ei- en Kipsalade, en gebakken tofu-ei met vegan bacon

    Mijn vriend die was vroeger gek op gebakken eieren, met spek en kaas. Samen met zijn moeder heeft hij talloze ei vervangers geprobeerd, maar geen van die producten kwamen echt dichtbij. Tot vandaag dus... We willen daarom de kijkers met onze smaken kennis laten maken met onze gebakken ei en eiersalade. Voor de lunch hielden mijn vriend en ik ook van kipsalade. Dat was een iets makkelijker recept om meteen goed te krijgen.

  • Farfalle met Cheddâh roomsaus en Salade met gegrilde bietjes, avocado en Boerse'zin dressingFarfalle met Cheddâh roomsaus en Salade met gegrilde bietjes, avocado en Boerse'zin dressing

    "Speciaal voor vandaag heb ik twee gerechtjes bedacht die lekker, makkelijk en gezond zijn, ideaal voor elke gelegenheid. De Charly's zijn zo veelzijdig en deze gerechten zijn herkenbaar in smaak en ook zeer geschikt voor kinderen."

  • Authentieke Gado GadoAuthentieke Gado Gado

    Gado Gado (vrij vertaald: ratjetoe) is een wereldberoemd Indonesisch gerecht wat van nature al vaak vegetarisch is. Met een beetje kennis en begrip ontstijgt dit gerecht al snel het 'groenten met pindasaus' concept waar mensen vaak aan denken. Door subtiliteit in de saus en het mooi toepassen van de verschillende texturen van groenten, saus en garnering maak je echt een wereldgerecht.

  • Vegan ramen (Japanse noodle soep)Vegan ramen (Japanse noodle soep)

    "Vorig jaar zijn we voor langere tijd op reis geweest en hebben we onder andere Japan bezocht. Daar hebben we meerdere keren een vegan variant op Japanse ramen gegeten. Omdat we sindsdien gek zijn op deze noodle soep besloten we het zelf proberen te maken. En dat is met dit recept aardig gelukt!" - Thera & Tristan www.vetjebol.nl 

  • Makkelijke glutenvrije pannenkoekjesMakkelijke glutenvrije pannenkoekjes

    Dit gerecht van Eva is zo simpel: je hebt er alleen een vork en een bak voor nodig. Als je een pan met anti-aanbaklaag gebruikt, kun je zelfs zonder olie bakken. Gebruik voor deze gezonde pannenkoeken het liefst gespikkelde bananen, want hoe rijper hoe beter. Binnen een kwartiertje heb je een bord met overheerlijke pannenkoeken klaar. Je kunt ze versieren met sojayoghurt en blauwe bessen, of je dipt ze gewoon in wat hummus natuurlijk. Altijd lekker!

  • Frambozen-Kersen CrumbleFrambozen-Kersen Crumble

    Ik heb gekozen voor een ontbijttaartje waarmee je je geliefde in de ochtend erg blij kan maken! Maar als toetje is de frambozen-kersencrumble ook heerlijk!

  • Fabergé Avocado BurgerFabergé Avocado Burger

    Jacinta Bokma, bekend van het kookboek De Gezonde Bourgondiër, maakt voor ons een bijzonder lunch- of brunchgerechtje. "Eigenlijk wilde ik bij dit gerecht een avocado inzetten als ‘broodje’ voor een rauwe, plantaardige notenburger. Een elegant lunchgerecht, leuk voor avocado liefhebbers. Maar het werd een ‘eitje’ van Columbus." Met dit recept kun je je eigen 'tsarenei' maken, voor die ene bijzondere persoon in je leven. En bij speciale gelegenheden – en voor wie dat kan waarderen – kun je dit losjes vertaalde Fabergé-ei serveren met gedroogde bloemblaadjes. Net een groen tuintje met kleurige bloemen.

  • Koude noodles met Koreaanse komkommersalade en zoete tempehKoude noodles met Koreaanse komkommersalade en zoete tempeh

    Mitu Zaman maakt voor ons Koude noodles met Koreaanse komkommersalade en zoete tempeh klaar. Een heel makkelijk noodles recept dat je zowel koud als lauwwarm kunt eten. Je gebruikt helemaal geen zout, alleen ketjap. De komkommer en de courgette snijd je in dunne plakjes, want hoe dunner hoe lekkerder. En het zachte binnenste van de komkommer en de courgette die je voor deze salade met een lepel verwijdert, kun je later weer gebruiken in een smoothie. Vind jij de smaak van koriander te dominant? Deze komkommersalade is ook super lekker met peterselie!

  • Heerlijke Oesterzwam KrokettenHeerlijke Oesterzwam Kroketten

    Benieuwd naar de smaak van oesterzwamkroketten? Jurgen Verwoerd, de fastfoodkoning van De Vegetarische Snackbar in Den Haag, leert je hoe je heerlijke kroketten kunt maken van oesterzwammen. “Oesterzwammen slinken vanzelf, daar blijft ongeveer de helft van over.” Oké, maar hoe zorg je ervoor dat je geen klontjes in de roux krijgt? Hij deelt zijn geheim. Heb je een feestje? Snij ze doormidden en je hebt minikroketten. Of draai er bitterballen van. Hebben ze een mooi korstje? Gaan ze zweven in de frituur? Dan zijn ze klaar! Genieten maar, met of zonder sausje.

  • Hartige wafels met frisse romige yoghurt sausHartige wafels met frisse romige yoghurt saus

    In deze aflevering koken we samen met Nina Leus, op social media bekend als The Vegan Student, een 100% origineel Nina-recept: hartige wafels met een frisse veganistische yoghurtsaus. De wafel heeft wel wat weg van falafel. Het belangrijkste ingrediënt is kikkererwt. Tahin en sojayoghurt zorgen voor de ‘creamyness’. Tahin is Nina’s favoriete product. “Ik denk dat als er één ding is dat ik de rest van m’n leven zou moeten eten… dan is het tahin.” Deze hartige wafels stimuleren alle smaakpapillen! 

  • Vegan Blauwe Bessen DonutsVegan Blauwe Bessen Donuts

    Anne de Graaf van Anne Travel Foodie reist de hele wereld over en kent vele gerechten. In deze aflevering deelt ze de Vegan Blauwe Bessen Donuts met ons. "Ik vind het heel leuk om vega en/of gezonde versies te maken van bekende klassiekers. Zo laat ik zien dat je als veganist, vegetariër of flexitariër niks hoeft te missen en echt meer kan eten dan alleen sla. Zo kwam ik ook op het idee van deze blauwe bessen donuts. Toen ik in Amerika woonde waren blueberry donuts echt een guilty pleasure. Deze variant is niet alleen vegan, hij is ook vrij van toegevoegde suikers en zoetstoffen. Dus je kan ze snoepen zonder schuldgevoel!"

  • Pasta PistouPasta Pistou

    Rita Serano kookt voor ons een heerlijke Pasta Pistou. Ze is foodblogger, instagrammer en auteur van het kookboek '7 ingrediënten vegan'.

  • Marokkaanse Shepherd’s PieMarokkaanse Shepherd’s Pie

    Samen met Paul Bom (productontwikkelaar van De Vegetarische Slager) maken we een vegetarische en Marokkaanse variant van een echte Engelse klassieker namelijk de Sheperd’s Pie. Dit recept wordt niet alleen gekenmerkt door heerlijke kruiden, groenten en krokante aardappelen, maar ook door het gehackt van De Vegetarische Slager (waarmee ze de smaak en structuur van gehackt als echte hackers hebben gekraakt). Dit gerecht vraagt erom om het te proberen en om er eindeloos op te variëren.

  • Kruidige couscous met peulvruchten & regenboog-groentenKruidige couscous met peulvruchten & regenboog-groenten

    Samen met Lisa Steltenpool, diëtist met focus op plantaardig eten en uitgever van het boek Kickstart en De Vegarevolutie, koken wij een heerlijke kruidige couscous met Peulvruchten & Regenboog-groenten. "Dit gerecht bevat vier componenten (groenten, volkoren granen, peulvruchten & zaden) die samen zorgen voor een onwijs voedzaam en vullend gerecht. Als diëtist vind ik dat natuurlijk belangrijk! Uiteraard met boodschappen die in de ‘normale’ supermarkt verkrijgbaar zijn zonder ingewikkelde handelingen." 

  • Pindakaas Choco KoekjesPindakaas Choco Koekjes

    Lisa Jansen bakt heerlijke vegan taartjes én koekjes onder de naam Taarten van Jansen. Speciaal voor ons maakte ze deze Pindakaas Choco Koekjes.

  • Easy Vega WrapsEasy Vega Wraps

    Randy Hereman interviewt alle gasten in de shows, en nu komt hij zelf met een geweldig recept: Easy Vega Wraps, zowel als snack, lunch of diner erg lekker. Kijk ook eens op zijn site voor zijn verhaal.

  • Unicorn BowlUnicorn Bowl

    Jason Tjon Affo maakt voor ons deze gekleurde Unicorn Bowl met Pindasaus, Veggies en Tofu. Behalve lifestyle blogger op de The Indigo Kitchen is hij ook nog yoga leraar.

  • Thaise 'kip' noodles met een limoen pinda dressingThaise 'kip' noodles met een limoen pinda dressing

    Saonah Viane, een vegan meisje, maakt voor ons deze heerlijke 'kip' noodles met een limoen pinda dressing. De stuckjes zijn populair vanwege de vlezige bite en de limoen maakt het lekker fris. Ze werkt hard aan het DutchVegan Magazine zodat mensen ook offline kunnen lezen over de vegan lifestyle.

  • Easy Vegan CurryEasy Vegan Curry

    Deze heerlijke vegan curry van Sanne van Rooij is heel 'easy' te maken, je kunt er alles indoen wat je lekker vindt! Ze schrijft nog veel meer op Living the Green Life, het meest complete plantaardige platform in Nederland.

  • Taco's met buffalo cauliflower wingsTaco's met buffalo cauliflower wings

    Lisa Stel van Lisa goes Vegan houdt van taco’s en daarom maakt ze in de nieuwste kookshow dan natuurlijk taco's en wel met buffalo cauliflower wings. De ster in dit recept is de gegrilde bloemkool. Dit recept is een voorproefje op Lisa’s volgende boek, de opvolger van Lisa goes Vegan, het beste vegan kookboek van 2017.  

  • TiramisuTiramisu

    Met dit heerlijke dessert gemaakt van pure rauwe producten trekken we je uit de diepste dalen. Tiramisu betekend letterlijk 'trek mij omhoog' en dat doet Giulia, het Renmeisje, met dit heerlijke recept. 

  • Healthy Vegan Gyros Met Pita’sHealthy Vegan Gyros Met Pita’s

    Tom en Cilla van VeganAnimal en SquatCilla delen in de tweede aflevering deze Healthy vegan gyros van gemarineerde oesterzwammen, met tomaat, komkommer, crunchy kikkererwten en een homemade knoflooksaus. Hatseflats!

  • Kokosrijst met gegrilde groenten en gekarameliseerde hazelnotenKokosrijst met gegrilde groenten en gekarameliseerde hazelnoten

    Isabel Boerdam is De Hippe Vegetariër. In 2013 startte ze het gelijknamige blog en in 2016 volgde een kookboek. In deze allereerste aflevering deelt ze met ons een snel, makkelijk en vooral lekker recept voor het hele gezin. Deze kleurvolle mix, bestaande uit gegrilde zoete aardappel, kokosrijst, doperwten en gekarameliseerde hazelnoten, is de ideale maaltijd na een drukke dag.  

Mis geen aflevering

En meld je nu aan voor onze nieuwsbrief

Uw adres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief. De door u opgegeven informatie wordt niet aan derden verstrekt. Lees ook onze privacyverklaring.