De naam Ethica is gekozen als een knipoog naar de geografische ligging in het leven van Spinoza. Tegelijkertijd sluit de filosofie van Spinoza die hij in 1678 beschreef in zijn boek ‘de Ethica’ aan bij de filosofie van het restaurant.

Bij Ethica hanteren ze een duurzame kaart en gebruiken ze oude technieken om heerlijke, moderne gerechten te maken. Van de gerechten is 80% plantaardig en 20% bereid met dieren die in overschot zijn in Nederland. Hierbij kun je denken aan de Schiphol-gans en de rivierkreeft. De ingrediënten worden lokaal gezocht en zoveel mogelijk is zelfgemaakt; zoals bier, fris en andere dranken. Ook producten als tempeh, sojasaus, kimchi en vissaus worden in het restaurant gemaakt. In en om het restaurant staan eigen fruitbomen, kruidenplanten en gekweekte groenten; lokaler wordt het niet!

Met deze werkwijze wil Ethica een steentje bijdragen aan een duurzamer bestaan.

Bewust genieten; bij Ethica. 

LEKKER VEGA Keurmerk Zilver voor restaurant Ethica

De menukaart bevat 75% vegetarische gerechten, waarvan (minimaal) 30% plantaardig. Restaurant Ethica voldoet hier aan en zet op alle vlakken duurzaamheid voorop. En daarom heeft restaurant Ethica het keurmerk ‘Zilver’. Hier kun je bewust genieten!

Reserveren

Reserveer nu bij dit restaurant via hun website.

Adres

Dunne Bierkade 34
2512BD Den Haag 

Meer info

Website
Facebook
Instagram