...

I Love SLA: salade hoeft niet saai te zijn

SLA is een saladebar-keten opgericht in 2013 door Jop van de Graaf en Nina Pierson. Het eerste restaurant opende in Amsterdam, maar sindsdien is de keten hard gegroeid. SLA heeft nu inmiddels 13 locaties in de steden Amsterdam, Rotterdam, Haarlem, Den Haag en Utrecht. SLA is houder van het LEKKER VEGA keurmerk (goud), dus Lekker Vega ging op bezoek om te proeven.

Biologisch genieten bij SLA

Gezond voor onszelf gaat wat ons betreft hand in hand met gezond voor de wereld. Met SLA willen we onze impact op de aarde verlichten en het iedereen makkelijk maken daaraan mee te doen. Alles voor een kleine impact op de wereld en een grote impact op jezelf”

Met plantaardige ingrediënten van biologische oorsprong in de hoofdrol en een zero-waste keuken draagt SLA zijn steentje bij voor een duurzamere toekomst. De producten bevatten geen suiker of kunstmatige toevoegingen. De keten werkt samen met verschillende boeren en importeurs, tot familiebedrijven met veel ervaring, om zo producten van kwaliteit te kunnen leveren.

Waarom heeft SLA waardering ‘Goud’ van het LEKKER VEGA Keurmerk? Lees onze motivatie


Minimalistisch hip met een groen tintje

Het interieur van de saladebar in Utrecht ziet er verzorgd uit. Heel licht, simpel en toch gezellig. Het restaurant heeft helaas geen terras, maar binnen staan er veel planten en één muur is volledig groen. Dat maakt dat er ook binnen een fijne sfeer te voelen is.

Het menu van SLA

De menukaart bestaat uit verschillende wraps, warme bowls en saladebowls, maar je kan ook altijd je eigen bowl samenstellen. Deze tweede optie is niet de goedkoopste, maar je krijgt er wel kwaliteitsvolle biologische producten voor terug. Tip va Flip: het is een aanrader om de gerookte tofu bij je salade te bestellen, deze is super smaakvol! Alles is voornamelijk vegan, maar er zijn ook mogelijkheden om kip in plaats van tofu te nemen bij 2 gerechten, of om een gekookt eitje toe te voegen.

Wij namen de winter caesar wrap met gerookte tofu, sla melange, linzen, quinoa , vegan coconut bacon en een vegan caesar dressing. De wrap zelf was gemaakt van spinazie, dus een leuke toevoeging om nóg meer groenten binnen te krijgen. De vegan coconut bacon was een lekkere toevoeging aan de groenten in de wrap, en de caesar dressing was super smaakvol. Daarnaast namen we een zelf samengestelde bowl met geroosterde broccoli, een gebakken bloemkoolrijst mix met linzen, atjar, gerookte tofu en de tamari-sesamdressing. Er is zoveel keuze aan lekkere toppings en groenten dat het moeilijk is om een keuze te maken, want anders loopt de prijs wel op.

Als laatste namen we een gingershot en de Bananarama smoothie met mango, banaan, kurkuma, kaneel en amandelmelk. Een gezonde en zoete afsluiter, we kwamen goed gevuld naar buiten en hebben meteen onze portie groenten en fruit binnen!

Conclusie

Het menu is overzichtelijk en er is genoeg keuze, voor ieder wat wils. Het eten is vers, smaakvol en bijna helemaal plantaardig. En voor diegene die toch een eitje wil toevoegen, is er ook een oplossing. Daarnaast kan je natuurlijk ook zelf een bowl of wrap samenstellen. SLA is makkelijk bereikbaar met twee vestigingen in Utrecht, in de Voorstraat en in Hoog Catharijne shoppingcenter.


Tekst: Ana Ligthart


Rechtstreeks naar de website
van SLA.
Meer recensies