In 2012 raakten twee jonge gozers uit Amsterdam, ontzettend geïnspireerd in Californië door de vele hippe en toegankelijke Marokkaanse restaurants. “Dit missen wij in Amsterdam!” riepen ze. Zo geroepen, zo gedaan! In 2013 werd MOZO geboren, waarbij ze alles combineerden waar ze van houden uit het land waar hun ouders vandaan komen….Het Magische Koninkrijk Marokko. 

Met een heleboel recepten van hun eigen grootmoeders, volgeladen met verse kruiden en specerijen uit Marokko en een lading kleurrijke tajines begonnen ze aan dit avontuur. Drie belangrijke regels van hun grootmoeders zijn 1) altijd werken met de meest verse kruiden en specerijen, daarom kopen ze deze in kleine hoeveelheden in van de souks (markten) in de eeuwenoude medina van Tétouan van dezelfde hashaab (kruidenier) waar de grootmoeders zelf hun inkopen deden 2) niet rommelen met eeuwenoude recepten, al geven ze er hier en daar een eigen twist aan en 3) veel geduld…. sommige tajines laten ze wel vijf uur lang lekker sudderen! 

Neem ook een kijkje bij de SOUK voor verse kruiden, kookboeken en nog veel meer!  

LEKKER VEGA Keurmerk Brons voor MOZO

De menukaart bevat (minimaal!) 30% vegetarische of plantaardige gerechten in elke categorie. Restaurant Mozo voldoet hier aan. Voor de vega(n) liefhebber is hier een zeer ruime keuze in heerlijke authentiek Marokkaanse gerechten met hier en daar een moderne twist.

Reserveren

Reserveer nu bij dit restaurant via hun website

Adres

Van Woustraat 89
1074 AE Amsterdam

Meer info

Website
Facebook
Instagram