Vegan Heroes in Eindhoven: sterk in burgers | recensie

Manager Marie Romano: “Niet alleen diehard vegans zijn welkom.”

Het is leuk – en bemoedigend – te zien dat er enkele veganistische bistro’s op steenworp afstand van elkaar in Eindhoven zitten. Logisch ook: het is een studentenstad, en die staat vaker open voor vegetarisch of veganistisch eten.
Sinds 2019 zit Vegan Heroes er, die zich enkel op de plantaardige keuken focust.

Grappig om te zien dat de meeste klanten er, op een doordeweekse dag, een veganburger verorberen. Iets waar het restaurant om bekend is, zo te zien aan de verschillende soorten burgers op hun site. En ook aan de vele positieve recensies daar. De strekking daarvan: Vegan Heroes maakt heerlijke burgers. En ze overtreffen ruimschoots de smaak van ‘echte’ burgers’, aldus enkele vleeseters.

Van Amerikaans criminoloog naar opper-held bij Vegan Heroes

Vóór ons bezoekje had ik een leuk contact met Marie Romano, de general manager. Van huis is ze Amerikaans criminoloog en bestiert nu Vegan Heroes. Ogenschijnlijk met veel plezier. Aan tafel wisselt ze tussen het Nederland en Engels, omdat mijn tafelgenoot het Engels goed verstaat, maar iets minder makkelijk spreekt.

Wij zijn geen grote burger-fans, dus vragen we Marie of ze ons wat verschillende hapjes kan geven, zodat we allerlei smaken kunnen proeven. Eerst krijgen we allerlei borrelsnacks. Ons favoriet is de vegan bitterbal, gevolgd door een uienring en samosa. Daarbij komt een viertal sauzen, waaronder drie zelfgemaakt. Lekker om de snackjes in te dippen.

Loaded fries in de bij Vegan Heroes

Daarna volgen twee salades met allerlei gekruide groenten en pepertjes, die liggen op een bedje van loaded fries. We krijgen zoete aardappelfrites – normaal onze favoriet – en gewone frites. Omdat de porties ruim zijn, neem ik een bakje mee naar huis. De volgende dag ruikt mijn keuken er nog heerlijk naar, zegt mijn vriend.

Als toetje krijgen we een – natuurlijk plantaardig – ijsje van Marie aangeboden. We hebben uiteindelijk van alles kunnen proeven. Ik kan wel zeggen dat we door de gastvrouw in de watten zijn gelegd…

 

Waarom heeft Vegan Heroes in Eindhoven waardering ‘Goud’ van het LEKKER VEGA Keurmerk?
Lees onze motivatie

 

Vegan Heroes startte in 2019 als pop-up restaurant in het hippe Strijp S. in Eindhoven. Nu is het te vinden aan de Willemstraat, in het centrum. Het richt zich puur op de plantaardige keuken. Info:

Rechtstreeks naar de website van Vegan Heroes


Meer recensies

Vind hier je restaurantSelecteer je voorkeur

Selecteer je provincie