De Black Cockatoo, Almere | recensie

Een goed teken: de eerste de beste die we de weg naar de Black Cockatoo in Almere vragen blijkt deze lunchroom te kennen. En, er enthousiast over te zijn. Sinds oktober dit jaar zijn Xiomara Gout en haar partner Rodney van de Meer, eigenaar. Begin 2023, op vakantie in Duitsland, wijntje in de hand, hadden zij zich bezonnen: ‘Begin dertig nu … Wat willen we eigenlijk nog …’. Een eigen lunchroom was het antwoord. Later datzelfde jaar zagen zij een advertentie. De Black Cockatoo stond te koop! Het klikte met de oorspronkelijke eigenaar en na drie dagen sprongen ze in het diepe. Gewoon blanco, geen enkele horeca-ervaring, hups je droom achterna en zien wat het wordt. Hoe inspirerend!

De start is heel succesvol geweest, leuk en een beetje overweldigend. Want er komt echt veel op hen af. Vergunningen, personeelsbeleid, organisatie, catering, administratie, bestellingen en de dagelijkse klanten. Zij genieten van dit leerproces en geven zich de tijd om alle ins en outs te leren kennen. Klanten vragen zij naar hun wensen en met een chef gespecialiseerd in veganistisch eten ontwikkelen zij een toekomstig menu. Stapsgewijs willen zij hun eigen stempel op dit bedrijf drukken. Hun eerste, zelf ontwikkelde Sinterklaastaart bleek alvast een succes!

Het menu is volledig veganistisch: Burgers, bowls, taarten/cakes en een assortiment warme en koude dranken. Er wordt alcohol geschonken.

De Black Cockatoo in Almere serveert een 100% vegan menukaart

De Ervaring

In de lunchroom met open keuken is er prettig veel ruimte tussen de tafels. Er zijn allerlei zitmogelijkheden: aan diverse tafels, aan de lange bar langs het raam of in de zithoek met speelruimte voor de kinderen. Het interieur is gezellig en warm waarbij gebruikt gemaakt is van de kleur zwart, met daarbij houten elementen en groene planten. Mooi zijn de grote afbeeldingen van de black cockatoo op zowel de muur als de balie waarmee de zaak haar naam etaleert.

We bestellen twee smoothies: De Byron Bay en de White Heaven Beach. Deze laatste is heerlijk romig en niet te zoet waarbij je zowel de ananas als de mango afzonderlijk kunt proeven, echt lekker. De Byron Bay is vlakker van smaak, gezond en puur met een herkenbare spinazie- en banaansmaak. De appel en mango vinden we niet direct terug en met iets van een zoetje en een zuurtje zouden alle smaken verlevendigd kunnen worden.

De smashed avocado toast bevat veel pure elementen: de avocado, de tomaat, de ongezouten en royaal geserveerde noten. De dukkah geeft een vleugje kruidigheid. We missen een smaakmaker, een verbinder die het gerecht in één keer naar superlekker zou trekken. Ditzelfde ervaren we ook in de bowl: verse, gevarieerde, gezonde en neutrale elementen met enkel wat mayonaise. Het geheel is dichtbij een lekker gerecht en vraagt om wat bereiding, om smaak, om richting.

De red velvet cake heeft die smaak en is een lekkere combinatie van een luchtige, beetje kruidige, losse cake met een lekker romige, fris zoetzure crème. De bananencake is stevig en neutraal.

Conclusie

Een enthousiast echtpaar dat hun horecadroom waarmaakt op een gezellige, gastvrije locatie in Almere. Een volledig veganistisch menu met echt lekkere dingen en ook een paar elementen die vragen om het eigen culinaire stempel van dit stel. We zijn benieuwd naar de richting die zij aan het menu gaan geven en komen terug om dat te proeven!

 

Waarom heeft De Black Cockatoo waardering ‘Goud’ van het LEKKER VEGA Keurmerk?
Lees onze motivatie

 

Rechtstreeks naar de website van De Black Cockatoo
Meer recensies

Vind hier je restaurantSelecteer je voorkeur

Selecteer je provincie