...

De Nieuwe Winkel, in bezit van 2 Michelin-sterren

Namens LekkerVega ging Vegetariërsbond’ collega Linda Willemsen er eens goed voor zitten…

Restaurant De Nieuwe Winkel ligt wat verscholen in een hoekje aan het Gebroeders Van Limburgplein in Nijmegen. Ze moeten het dan ook niet van passanten hebben want de status van het restaurant doet z’n werk. Onze reservering is al máánden geleden geboekt. Eerder was er geen plaats.

De ontvangst is erg hartelijk en zo ervaren we het de hele avond. Niet gericht op status of op stand, maar op service en passie voor het eten. De ambiance is warm met leuke kunstzinnige items. Lampen, krukken en speciaal voor het restaurant gemaakt aardewerk. Het restaurant heeft een open keuken en ziet er zeer strak uit.
Er is ook een speciale ruimte voor de ontwikkeling van nieuwe gerechten. En dat heeft soms een lange tijd nodig door bijvoorbeeld het inmaken of fermenteren van ingrediënten.

Waarom heeft De Nieuwe Winkel waardering ‘Goud’ van het LEKKER VEGA Keurmerk? Lees onze motivatie

Het team presenteert zich door de verschillende (wel 9!) gangen te serveren en uit te leggen wat we eten. De plantaardige ingrediënten hebben hun oorsprong in de lokale natuur. Daar weten ze werkelijk kunststukjes op het bord van te maken. Bijzondere en natuurlijke smaken onder de noemer winterslaap. We beginnen met een drankje en een amuse in de vorm van een bloemetje, daarna:

  • Mierikswortelbouillon met wortelgroenten en rozenbladolie
  • Eikhaas met padronpeper en zwarte walnootmole
  • Prei met uienmiso en algenbouillon
  • Een bisque van wieren, verse tofu van zonnebloempitten en Bloemendaalse gele
  • Als het ware een risotto van granen met romige gist en graancirkels van moutolie
  • Een ‘bloedworst’ van zwarte biet, boekweit en rommelkruid
  • Kastanje peper met rode kool en jeneverbes
  • Wafel met kersen in kriekbier en amandelroom
  • Niet chocolade van kastanje, bessen, Douglas spar en eekhoorntjesbrood

Om af te sluiten met nog meer zoets was er Fruitleer en Pinegums bij de koffie en thee. Alle gerechten zien er fantastisch uit. En de smaken! Zo verrassend! Alsof er getoverd wordt in de keuken met deze bijzondere ingrediënten.

Ook het wijnarrangement is bijzonder omdat het niet alleen bestaat uit wijnen maar ook botanische dranken en bijzondere bieren worden bij de gerechten geschonken. Een BOB arrangement is ook mogelijk met meer botanische dranken dan wijnen en bieren.

We vonden het mooi om de keukenbrigade aan het werk te zien. Hier vind je geen Gordon Ramsey-achtige taferelen maar een team dat op een respectvolle manier met elkaar omgaat en met heel veel passie mooie en heerlijke producten voor de gasten maakt.

Wij hebben genoten van een bijzondere avond met écht creatieve en heerlijke gerechten en zelden voelden we ons zo welkom. Op een schaal van 5 sterren ontvangen ze er van ons 6!


Rechtstreeks naar de website
van restaurant De Nieuwe Winkel.
Meer recensies