Sinds de lancering van het nieuwe LEKKER VEGA Keurmerk -in november 2019- hebben al zo’n 70 eetgelegenheden zich aangesloten. Het Keurmerk zet de beste vega(n) hotspots in Nederland overzichtelijk op een rijtje, met een LEKKER VEGA Keurmerk, Brons, Zilver of Goud!

Gouden restaurant Veggies on Fire licht ik graag uit:

Dit geweldige- geheel plantaardige- restaurant heeft een belangrijke prijs gewonnen. Op dinsdag 22 september jl sleepten zij in Rotterdam de Gaia Green Award 2020 in de wacht. Een prijs die wordt uitgereikt aan de horecalocaties die het afgelopen jaar aantoonbaar grote stappen hebben genomen om hun organisatie in de volle breedte te verduurzamen. Voor de tweede keer op rij wint Veggies on Fire deze duurzaamheidsprijs voor de horeca van Nederland en België! En: het is lang niet de énige (duurzaamheids)prijs die ze hebben gewonnen!

 Een kleine greep uit het lovende juryrapport:

“De jury was wederom enorm onder de indruk van het restaurant. Veggies on fire is 100% kloppend als duurzaam restaurant. Ze hebben biologische producten en hebben een volledig vegan kaart. Ook hebben ze kansen gezien in coronatijd en zijn ze goed blijven draaien.”

“Een fris en open restaurant. Niet alleen voor de die-hard veganisten, maar ook voor de mensen die er minder bekend mee zijn.”

 “Bij binnenkomst zijn er verschillende aanduidingen die wijzen op een duurzame en eerlijke keuken, waaronder het ‘Palm Oil Free’ certificaat.”

Ieder seizoen komt Veggies on Fire met een nieuw en seizoensgebonden menu, waarvan meestal één rauw gerecht per gang. Het restaurant maakt veel zelf en hierin proef je de passie. Er worden verse biologische ingrediënten gebruikt en veel gerechten zijn glutenvrij. Bij de desserts worden in plaats van suiker betere zoetstoffen gebruikt. Het eten is heerlijk, gevarieerd en de prijzen zijn bovendien zeer vriendelijk.

Veggies on Fire loopt voorop en laat het zien: plantaardig eten is duurzaam, lekker, gezond, betaalbaar en dus: voor IEDERÉÉN.

En dat is Goud waard!

 

lekker vega blogger Joukje van der Klis Redacteur | Joukje@vegetariers.nl