Recensie Soupbros Maastricht | LEKKER VEGA restaurant ‘Goud’

Soupbros: hartverwarmend eten in hartje Maastricht

Een ijskoude dag in Maastricht. We lopen bij Soupbros binnen verlangend naar een gezonde, comforting lunch na een lange ochtend rondstruinen. De menukaart is verrassend creatief: blended soups zoals ‘wild touch’ met porcini, truffel en prei, ‘umami bomb’, tom yam met aubergine en soja. En ook stevige maaltijdsoepen zoals de ‘global spice’ soep met taco, kidney bonen en maïs.

Sinds 2019 runnen Ricardo en Kariem Soupbros in Maastricht. En sinds zomer 2022 ook de tweede vestiging in Utrecht. Ricardo en Kariem werken al vanaf hun 13e in restaurants en de horeca en hebben in het verleden bij Michelin-restaurants gewerkt. Zoekend naar een nieuwe uitdaging zagen de bro’s dat het mensen niet makkelijk wordt gemaakt om gezonde maaltijden af te halen. Ze konden niet langer aanzien hoe mensen tegenwoordig vanaf jongs af aan worden opgevoed met ongezond eten: overal zo veel to go concepten voor een snelle hap, maar het is nergens makkelijk om iets gezonds mee te nemen voor onderweg. Als ze hier een verandering in wilden zien, moesten zij de eerste stap nemen. En daar was het idee van Soupbros geboren.

Waarom heeft Soupbros waardering ‘Goud’ van het LEKKER VEGA Keurmerk? Lees onze motivatie

Simpel is succes

Wij zijn ons bewust van de 24/7 economie om ons heen. Door alle (online) impulsen en druk van werk, school en sociaal leven vinden mensen het moeilijk om gezond eten in hun drukke leven te laten passen. Daarom hebben we soup-to-go gemaakt, zodat mensen eenvoudig aan de dagelijkse behoefte aan groenten kunnen komen.”

Simpele formule, groot succes. Een selectie van verschillende soorten soepen waarbij je kan kiezen tussen een blended soep of maaltijdsoep, allemaal mee te nemen in een (biologisch afbreekbare) koffiebeker. Bij de soepen kan je een vers gevulde focaccia bestellen, of gewoon een snee zuurdesembrood. Verder geen poespas, zoals croissants en ongezonde snacks, waar veel andere to-go zaken hun winst uit maken. Soupbros Maastricht geeft de mogelijkheid om de soep binnen op te slurpen op een van de zitbankjes aan het raam met uitzicht op de drukke winkelstraatjes aan de Grote Markt. Andere mensen halen een soup-to-go of laten het bezorgen op hun werk, nog makkelijker!

 

Gezond, duurzaam en toch super smaakvol

Soep is makkelijk en gezond. Alle soepen van Soupbros bestaan uit groenten die Ricardo en Kariem oogsten in hun eigen moestuin in Nederweert. Elke soep bevat minstens 300 gram groenten (per medium portie) waardoor mensen makkelijk aan hun dagelijkse behoefte groenten komen. Daarnaast verzekeren ze dat de soepen 0% additieven zoals suiker, kleur- en smaakstoffen bevatten. En ik moet zeggen, dat proef je. We namen de tom yam soep, met soja en aubergine, en de red lentil maaltijdsoep. Beide soepen waren precies genoeg gekruid, niet slap, hadden pit en in combinatie met een goed gevulde verse focaccia waren ze een cadeautje voor onze buik. Er is voor iedereen keuze: keep it simple en kies voor de smaakvolle tomatensoep. Hou je wel van wat pit? Kies dan zeker voor de tom yam, waarin je het pepertje proeft. Sinds september 2021 is Soupbros 100% vegan.

We zijn ervan overtuigd dat je geen dierlijke producten nodig hebt om lekker en gezond te eten en leven. Plantaardig eten worden steeds populairder, het is slechts een kwestie tot iedereen de switch maakt en dan zijn we er liever vroeg bij. Met Soupbros willen we het voor iedereen makkelijker en toegankelijker maken om snel gezond en lekker te eten.”

Tekst: Ana Ligthart

Rechtstreeks naar de website van Soupbros. Meer recensies

Vind hier je restaurantSelecteer je voorkeur

Selecteer je provincie