...

Restaurant Rå – rethinking fast food

Rå is een plek waar iedereen naar toe kan die goed, gezond en snel wil eten. Geen vette hap, niet teveel keuze, een snelle service en smaakvol eten. Rå is Deens en betekent rauw en onbewerkt. De oprichters van Rå, Till en Tristan, willen ervoor zorgen dat ze eerlijk voedsel aanbieden op de meest eenvoudige manier. Ze willen mensen inspireren om gezonder te gaan eten en zo bij te dragen aan een betere eetcultuur. Bij Rå worden ze zelf geïnspireerd door de new nordic kitchen. Deze kenmerkt zich door het samensmelten van verschillende gerechten vanuit de hele wereld.

Door de veeleisende studies van Till en Tristan hadden ze destijds weinig tijd genomen om goed voor zichzelf te koken. Er waren geen gezonde fastfood opties in de stad waardoor ze al snel kozen voor een vette hap. Bizar eigenlijk in de tijd van nu! Dus het idee kwam al snel ter sprake: waarom niet zelf een concept starten waarbij de snelheid en het gemak van fastfood samenkomen met de kwaliteit en gezondheid van slow food. In 2018 hebben Till en Tristan Rå geopend en vanaf dat moment is het een groot succes!

Waarom heeft Rå waardering ‘Goud’ van het LEKKER VEGA Keurmerk?
Lees onze motivatie

Keep it simple

Een van de key values van Rå is keep it simple, less is more. Niets is fijner dan iets eten waarbij je zelf de keuzes mag maken. Het zorgt ervoor dat je mensen betrekt in het proces van het bewust maken van wat ze eten en hoe goed dat voor de wereld is. Bij Rå zijn ze 100% plantaardig. Alle noten, groenten en peulen zijn gecertificeerd biologisch. Ze willen mensen hier echt bewust van maken. Daarom voeren ze het door in al hun communicatie. Om een voorbeeld te noemen, wanneer je een bestelling ophaalt krijg je dit mee in een tas waarop staat: Rethinking fast food. Hierdoor gaan mensen nadenken en dat is het doel van Rå.

De gehele branding past perfect bij het concept van Rå. Ze voeren dit overal in door, zowel online als offline. Ze hebben verschillende elementen gepakt uit de Scandinavische grafische wereld en dit eigen gemaakt door de frisse fotografie. Dus niet alleen het eten, maar ook het design is geïnspireerd op Scandinavië.

De lekkerste vega gezonde bowls van Groningen

De lekkerste vega gezonde bowls van Groningen

Fast food rethinkers

Sinds de opening van Rå komen er veel verschillende mensen binnenlopen voor een heerlijke bowl. Studenten, toeristen, ondernemers, vrienden, stellen en ga zo maar door. Het doel van Rå is om het eten van Rå voor iedereen toegankelijk te maken. Iedereen is welkom en voor iedereen is er keuze genoeg!

 

De lekkerste vega gezonde bowls van Groningen

Plant powered bowls

Neem een kijkje op de menukaart van Rå en je wordt verrast met de aantal keuzes die je hebt. Het hebben van teveel keuze zorgt ervoor dat mensen keuzestress krijgen. Het hele concept van fastfood valt dan ook weg. Bij Rå bieden ze daarom 6 plant powered bowls aan waarbij je er alsnog je eigen draai aan kunt geven. De basis staat in ieder geval vast en mocht je een ingrediënt willen vervangen dan is dat altijd mogelijk. Een super simpel en snel concept.

Plant powered bowls:

Creamy California

Thai Temptation

Manhattan Mango

Tokyo Teriyaki

Roasty Rio

Mad Mexicana

Met ongeveer 9 ingrediënten per bowl krijg je een vullende, smaakvolle en eerlijke maaltijd. Tijdens het bezoek aan Rå hebben we genoten van een aantal bowls. De Creamy California, favoriet van velen, was ontzettend smaakvol. De vele ingrediënten versterkten elkaar in het geheel. Voor wie niet van koriander houdt is het handig om deze achterwege te laten. Bij de Roasty Rio had de broccoli een klein pitje waardoor deze bowl extra krachtig werd in de combinaties van smaken. Door de kleurrijke verse mango en de knapperige kikkererwten was de Manhattan Mango onze favoriet.

De lekkerste vega gezonde bowls van Groningen

Conclusie

Het is ontzettend bijzonder dat Till en Tristan vanuit een eigen gemis aan gezond fast food eten, het concept van Rå tot leven hebben gebracht. Tijdens ons bezoek aan Rå viel het ons op dat mensen steeds vaker bewust kiezen voor de gezonde maaltijd. En dat is het doel van Rå! Hoewel er relatief gezien weinig opties op de menukaart staan, bieden ze wel genoeg mogelijkheden aan. Een interessante vraag is dan ook hoe ze de gerechten van Rå blijven vernieuwen. Rethinking fast food krijgt op die manier een nog diepere betekenis. Ben jij al bewust bezig met rethinking fast food? Neem een bezoekje aan Rå en ervaar het zelf!

Rechtstreeks naar de website van Rå.

Tekst & foto’s:
MARIGOLDTWELVE  FOOD PHOTOGRAPHY & FOOD STYLING
Volg Mariëlle op Instagram 

Meer recensies