Restaurant Ledeboer Almelo recensie | LEKKER VEGA ‘Zilver’

Restaurant Ledeboer: een warm welkom in Almelo

Bij binnenkomst worden we warm welkom geheten door Rick Blanken, eigenaar van Restaurant Ledeboer in Almelo. Een stevige handdruk en een vriendelijke glimlach zet meteen de toon van de rest van de avond. Een gezellige avond met heerlijk vegetarisch eten, goede wijnen, leuke mensen en een hele fijne sfeer! 

Sinds 1 april 2017 is Restaurant Ledeboer gevestigd in het oude bankgebouw van de Twentsche bank in Almelo. Het grote, statige pand heeft een unieke uitstraling waarbij het exterieur en het interieur enigszins verschillen, maar tegelijkertijd ook helemaal in elkaar overvloeien. In de afgelopen jaren verschoof het van grandcafé naar een toprestaurant. De focus is op de kwaliteit van het eten en de algehele sfeer komen te liggen. Rick zegt -glimlachend en met een knipoog- dat voor hem Ledeboer het beste restaurant van Nederland is. Met deze woorden zorgt hij ervoor dat hij blijft geloven in zijn eigen kunnen. Hij kan zijn creativiteit kwijt, levert kwaliteit en zorgt ervoor dat Ledeboer daadwerkelijk het beste restaurant van Nederland wordt. Een interessante en toffe uitdaging die Rick samen met zijn team is aan gegaan. Van huis uit kreeg Rick namelijk mee dat je moet doen wat je leuk vindt en dat je moet weten wat belangrijk is. Vanuit die positieve mindset kan je alles bereiken wat je wilt en dat heeft er bij Rick voor gezorgd dat hij nu zo succesvol is.

Waarom heeft Ledeboer waardering ‘Zilver’van het LEKKER VEGA Keurmerk?
Lees onze motivatie 

 

Modern, groen en industrieel

Het interieur van het restaurant is spot on! Het heeft een gezellige, moderne en industriële sfeer. Door het hele restaurant staan of hangen groene planten. Dit geeft zo’n fijn en huiselijk gevoel waardoor je je direct thuis voelt wanneer je binnenstapt. De rest van het interieur is met aandacht gekozen. De indeling zorgt ervoor dat iedereen genoeg ruimte ervaart wanneer ze heerlijk aan het eten en borrelen zijn. Leuk weetje: de ronde eikenhouten bladen van de tafels zijn door Rick zelf gemaakt, creatief! Verder is het oude bankgebouw van binnen nog steeds aan bepaalde elementen te herkennen, zoals de kluis beneden. Op deze plek is het mogelijk om van een private dining te genieten met een klein gezelschap.


Groen en industrieel interieur van Restaurant Ledeboer

Niets is leuker dan een kijkje in de keuken te krijgen, toch? Waarbij een deel van de keuken een aantal jaren geleden nog in het midden van de ruimte stond, is er sinds kort een nieuwe keuken geplaatst, ontworpen door Rick zelf. De open keuken staat nu achter in het restaurant en zorgt voor een goed overzicht. Vanaf de keuken zien ze alle gasten zitten en kunnen ze de timing van het uitserveren van de gerechten en de dranken perfect bijhouden. Dit hebben wij, tijdens ons diner, als ontzettend positief ervaren.

Ook is een online kijkje achter de schermen enorm belangrijk. De uitstraling van het restaurant, de gastvrijheid en de kwaliteit van het eten worden verder doorgevoerd in de online communicatie van Ledeboer. Dit doen zij ontzettend goed en is het noemenswaard.

Een avond uit bij Ledeboer

De gasten die bij Ledeboer komen zien het bezoeken van het restaurant als een echte avond uit. Op een vrijdag- en zaterdagavond zitten ze dan ook altijd vol! Ongeveer 5 à 10 procent van de gasten komen uit Almelo zelf, de rest komt uit Twente en verder daarbuiten. Door de relaxte sfeer is het absoluut mogelijk om hier met vrienden te eten, maar ook zeker met familie, zakenrelaties of voor een romantische date met z’n 2-en.


Het Ledeboer Groen Menu

Tijdens ons bezoek aan Restaurant Ledeboer hebben we genoten van een 6-gangen diner met bijpassende wijnen. Het is mogelijk om je te laten verrassen met een wisselend menu (4, 5 of 6-gangen) maar je kunt ook zelf een aantal gerechten kiezen van de menukaart. Natuurlijk hebben wij deze avond gekozen voor het Ledeboer Groen Menu.

Pompoen
Quinoa | Peterselie | Citroen
De verschillende smaken en structuren zijn bij dit gerecht perfect gekozen door de chef. De pompoen-ravioli heeft een frisse en pure smaak van binnen. Het kleurrijke gerecht is creatief opgemaakt. Je ziet dat er met aandacht aan is gewerkt.

Broccoli
Bimi | Macadamia | knoflook
De pure smaken vormen dit gerecht tot een geheel. Door de macademia-noten in het gerecht ontstaat er een mooie crispy bite. De alcoholvrije wijn die we bij dit gerecht hebben gedronken, past er goed bij. Wanneer je deze wijn los drinkt van het gerecht smaakt het behoorlijk zoet. Wanneer je deze wijn samen met het gerecht drinkt, worden de smaken heel mooi verbonden met elkaar.

Risotto
Citroen | Dille | Venkel
Dit smaakt absoluut naar het voorjaar, wat een smaakexplosie! Door de zeekraal is het lekker zoutig maar niet té. De frisse bite ontstaat door de venkel. De risotto is erg smeuïg. Dit was mijn favoriete gerecht van de avond, heerlijk!

Ei
Wortel | Dragon | Gember
Volgens Rick is dit het minst mooie gerecht qua opmaak, maar qua smaken écht heel erg lekker. Door de zoet zuur op de wortel en de mooie wijn die er bij werd geschonken werden de smaken weer heel mooi verbonden met elkaar. Het perfect gepocheerde eitje maakte het in z’n geheel helemaal af.

Rode Biet
Polenta | Hazelnoot | Eryngii
Wauw, de intense kleur van de rode biet knalt bij dit gerecht er uit! De kleine elementen in dit gerecht bepalen de sfeer in dit gerecht, zoals de kleine paddenstoelen. Maar ook zeker de crème van de rode biet die een lichte drop smaak heeft en een bijzondere touch aan dit gerecht geeft. De mogelijkheden die je met de rode biet hebt lijken bijna eindeloos.

Ananas
Pistache | Marsepein | Eiwit
Een uitdagend dessert waarbij je verrast wordt door de frisheid van de ananas in combinatie met de pistache en de marsepein. De perfecte afsluiter van dit fantastische 6-gangen diner!

Ons oordeel over Restaurant Ledeboer

Restaurant Ledeboer is een plek waar alles klopt. Over elk detail is nagedacht en dat is overal in terug te zien. Het begon al bij het ontvangst van eigenaar Rick Blanken. Vanaf het moment dat hij begon met praten over zijn passie, zijn leven en Restaurant Ledeboer was ik een en al oor. Niets is mooier om te luisteren naar iemand die met zo’n enthousiasme vertelt over wat hij elke dag mag doen en daar zoveel plezier uit haalt. Wanneer hij met de fiets naar het restaurant komt, fietst hij altijd eerst langs de boerderij om daar verse producten op te halen. Dat vind ik zo bijzonder mooi om te horen. Wat ik ook echt heel waardevol vindt is dat hij ontzettend goed is voor zijn personeel. Zoals Rick zegt: “Daar moet je heel erg zuinig op zijn. Als je thuis goed in je vel zit, dan zit je ook op je werk goed in je vel”. Zoals jullie kunnen lezen is Rick een mensen mens. Vanuit die mindset is hij gaan bouwen aan zijn droom en heeft hij Restaurant Ledeboer, samen met zijn team, groot gemaakt!

Het Ledeboer Groen menu is een super mooi concept en past perfect binnen Restaurant Ledeboer. Er zijn weinig plekken waarbij er met zoveel aandacht wordt gewerkt aan vegetarische gerechten. De smaken zijn perfect gekozen en de opmaak is creatief en zorgvuldig gedaan. De bijpassende wijnen zorgden ervoor dat bepaalde smaken in gerechten nog sterker naar voren kwamen, zoals bij de rode biet. Voor diegene die graag een keer andere vegetarische gerechten wil proberen is Restaurant Ledeboer ongetwijfeld een aanrader. Laat je verrassen door Rick en zijn team en beleef een prachtige avond uit in het mooie Restaurant Ledeboer!

Rechtstreeks naar de website van Restaurant Ledeboer.

Tekst & foto’s (2022):
MARIGOLDTWELVE  FOOD PHOTOGRAPHY & FOOD STYLING
Volg Mariëlle op Instagram 

Meer recensies

Vind hier je restaurantSelecteer je voorkeur

Selecteer je provincie