Restaurant FLFL: van Tel Aviv naar hartje Groningen…

Daan en Jesse, eigenaren van FLFL, hebben een aantal jaren geleden de handen in een geslagen. Ze waren allebei klaar voor een nieuwe uitdaging. Tijdens een cafégesprek hebben ze besloten om sapjes te gaan verkopen vanuit een bakfiets. De verkoop van de verse sapjes op de Vismarkt in Groningen hielden ze snel voor gezien en vanuit daar kwamen ze al vrij snel op het idee om falafel te gaan verkopen. Jesse heeft jarenlang in Tel Aviv gewoond en at daar enorm vaak falafel.

Zo gezegd, zo gedaan! Het ontwikkelen van de beroemde FLFL-bal ging al vrij snel en de eerste verkopen vanuit de bakfiets waren een feit. Door het enorme succes openden ze de eerste zaak in hartje Groningen. Niet snel daarna volgde er een tweede zaak in Groningen, een derde zaak in Utrecht en de vierde in Haarlem. Daar blijft het niet bij want Daan en Jesse hebben grootse plannen voor de toekomst. Wie weet gaan ze wel internationaal!

Waarom heeft FLFL waardering ‘Goud’ van het LEKKER VEGA Keurmerk?
Lees onze motivatie

FLFL (Falafel)

Een super simpele formule met een groot succes. Dat is wat FLFL is! Bij binnenkomst staan er maar een paar items op de menukaart:

FLFL Wrap
FLFL XL
Just Balls
Gluten Free
Drinks
Coffee & Tea

Ready to eat or take me home!

De FLFL locaties geven de mogelijkheid om binnen de FLFL wrap op te eten. In Groningen is de sfeer industrieel, knus en gezellig! Een ‘snelle’ hap met uitzicht op een van de leukste straatjes in Groningen, Oude Kijk in ’t Jat. Veel mensen in Groningen halen de FLFL wraps op en eten dit gezellig in het park op. Of ze laten het bezorgen, nog makkelijker!

FLFL voor de lekkerste vega falafel en andere gerechten!

FLFL voor de lekkerste vega falafel en andere gerechten!

 

Smeuïg en smaakvol

Hoe kan zo’n eenvoudige formule zo’n groot succes hebben? Dan moeten de falafel ballen wel super smaakvol zijn! Aan mij de eer om tijdens mijn bezoek aan FLFL de beroemde ballen te proeven. En ja, ik snap het succes. Wat een smaakexplosie! De krokante buitenkant en de smeuïge binnenkant zijn perfect. Dit in combinatie met de wrap en verschillende groentes zorgen voor een goede maaltijd.

De vraag naar vegetarisch en vegan is in de laatste jaren enorm toegenomen. Hoewel dat niet de reden is waarom Daan en Jesse falafel zijn gaan verkopen, draagt het zeker bij aan een betere wereld en daar zijn ze heel trots op.

FLFL voor de lekkerste vega falafel en andere gerechten!

FLFL voor de lekkerste vega falafel en andere gerechten!

Het complete plaatje

De huisstijl en communicatie van FLFL is ook noemenswaardig. Een ontwerper heeft de FLFL wrap omgetoverd tot een simpele tekening die laat zien hoe je de wrap openmaakt. Dit wordt overal in doorgevoerd. Op de visitekaartjes is dit te zien, maar ook op de canvas tassen die ze meegeven bij een bestelling. Super slim! Zo zijn ze overal goed zichtbaar en zorgen ze ervoor dat FLFL een echt merk is.

FLFL voor de lekkerste vega falafel en andere gerechten!

Conclusie

Een gouden formule, zo wordt FLFL op het internet omschreven. Daar is geen woord aan gelogen. Met een simpele formule, waarbij de mensen geen keuzestress krijgen, hebben Daan en Jesse een enorm succes gecreëerd!

De smaakvolle falafel ballen zijn absoluut de moeite waard om een keer te proberen. Wie weet komt er binnenkort een nieuwe locatie van FLFL bij jou in de buurt of bezoek alvast een van de FLFL locaties tijdens een dagje uit of een weekendje weg!

Rechtstreeks naar de website van FLFL.

Tekst & foto’s:
MARIGOLDTWELVE  FOOD PHOTOGRAPHY & FOOD STYLING
Volg Mariëlle op Instagram 

Meer recensies