...

De Ceuvel vegan eetcafé: een betere wereld in Amsterdam

Café de Ceuvel is een café met een missie: alles wat ze je hier serveren moet de wereld een beetje mooier maken. Echt goed, vegan soul food (en drinks) gaat volgens de ondernemers dan ook verder dan het label ‘biologisch’: er wordt volledig veganistisch gekookt, de koffie is CO2-vrij en het eetcafé is sinds 2020 (!) helemaal van het gas af.

 

Het is Café de Ceuvel een doorn in het oog dat duurzame producten vaak nog een stuk duurder zijn dan niet-duurzame alternatieven. Om zelf ook toegankelijk te zijn voor mensen met een kleinere beurs en duurzaamheid geen elite-gebeuren te laten zijn, heeft De Ceuvel speciale prijzen voor mensen met een Stadspas!

Recensie De Ceuvel: zo beoordelen wij dit vegan eetcafé in Amsterdam

 

Onze ervaring met De Ceuvel

De locatie van De Ceuvel: 4 van de 5 sterren waardering

Op een prachtige dag wandelen we in Amsterdam-Noord het terrein van De Ceuvel op. Het café zit op een bijzonder mooie locatie, aan het water. Er is een gedeelte van het terras op het water op een vlonder gemaakt en een groot terras op het vaste land onder zonneschermen. Helaas kan op de vlonder niet geluncht worden, dus nemen we plaats op het vaste land.

De menukaart van De Ceuvel: 4 van de 5 sterren

De kaart is volledig veganistisch: van gebak, tot lunch, borrel en diner. De kaart bevat zowel ‘all-time-favorites’, zoals appeltaart, salade en gazpacho – maar ook verrassendere opties zoals ravioli met andijvie in zeewierboter, farinata en oesterzwam-bitterballen. Daarmee is er voor ieder wat wils: je kan hier met een gerust hart ook je niet veganistische vrienden uitnodigen.

Proef op de som: 3 van de 5 sterren voor De Ceuvel

We kiezen een broodje paddenstoelenpaté met ingelegde rode kool, wortel en oesterzwammen. Het brood is super lekker (de korst is echt met geen mogelijkheid door te snijden; een goed excuus om lekker met je handen te eten ;)). De paté is lekker, maar niet een enorme smaaksensatie. De rode kool en oesterzwammen geven de broodjes wel een mooie boost en maken deze lunch tot een feestje!

Waarom heeft De Ceuvel waardering ‘Goud’ van het LEKKER VEGA Keurmerk?
Lees onze motivatie

 

Rechtstreeks naar de website van Café De Ceuvel

Tekst
Floor Busch – vrijwilliger

Meer recensies