...

Bewust, lokaal en vegan friendly

ETN Saladebar is op 7 december 2016 door Lotta geopend in hartje Enschede. Een plek waar de lekkerste huisgemaakte salades, wraps, smoothies, soepen en vegan sweets worden geserveerd. Lotta en haar team hebben gaandeweg besloten om geen vlees meer te serveren en de gasten mee te nemen op een reis naar de toekomst. De focus van ETN is dus om geen vlees en dierlijke producten te serveren. Dit concept sluit heel goed aan bij de vegan bakery van ETN. Vanaf 7 december 2021 zullen ze bij de ETN Saladebar helemaal vegan gaan. Een hele mooie stap voor ETN en de gasten die ze mogen verwelkomen!

ETN Saladebar: een plek waar iedereen welkom is

De mensen die graag bij ETN Saladebar komen zijn mensen die nieuwsgierig zijn naar het concept. Het moet laagdrempelig zijn om een keer vegan te gaan eten mocht je hier nog niet bekend mee zijn. Het is de perfecte plek om tijdens de lunchpauze samen met collega’s een salade te eten. Of met vriendinnen een heerlijke high-tea te houden op een zaterdagmiddag. Voor de mensen die vegan zijn is de ETN Saladebar een perfecte uitkomst in de binnenstad. Er zijn weinig tot geen plekken in Enschede zoals ETN die helemaal vegan zijn. Perfect dus!

ETN saladebar in Enschede heeft eigengemaakte, vegan sweets en pastry's

Lekker Vega hotspot ETN in Enschede

Er hangt een hele fijne en relaxte sfeer bij de ETN Saladebar. Een plek waar je zowel kunt bijkletsen met vrienden als een plek waar je ook in je eentje even kunt werken. Wat een heel leuk detail is, is dat de illustraties van het logo van het restaurant ook in de kussens zijn verwerkt die in de banken liggen. Het zijn de kleine details die het verschil maken. De saladebar heeft een lichte ruimte met een open keuken zodat je ook kunt zien hoe je salade of wrap wordt bereidt.

Vega(n) saladebar in Enschede

Maak je eigen salade in de ETN Saladebar

Meer dan alleen (maaltijd)salades bij ETN

Er is genoeg keuze bij de ETN Saladebar. Het is dus niet alleen een saladebar, maar er zijn ook soepen verkrijgbaar (twee verse soepen per dag), wraps en lekkere zoetigheden. De salade die we hebben gekozen vandaag is de Salad Bowl Mediterraan. Deze bestaat uit gemengde sla, pasta, paprika, olijven, cherrytomaatjes, gedroogde tomaatjes, croutons, courgettispaghetti en pestodressing.

Een hele mooie mix van verse ingrediënten. De pestodressing kan voor sommigen te overheersend zijn. Daarom is het goed dat het in een bakje zit en de hoeveelheid door de persoon zelf kan worden bepaald. De croutons waren wellicht niet nodig geweest omdat er al pasta in de salade zat. Dus let je op de koolhydraten, dan zijn de croutons overbodig. Houdt je wel van een lekkere crunch, dan is het juist een goede toevoeging. Dat is dus het fijne van de saladebar en de mogelijkheid om je eigen salade samen te stellen bij de ETN Saladebar. Kies waar jij zin in hebt en maak je eigen recept. Een super goed concept waarbij de mensen helemaal los kunnen gaan met hun creativiteit en smaak.

ETN heeft ook een lekkere vega burger

De “Pulled Pork” BBQ Burger bestaat uit jackfruit met huisgemaakte BBQ marinade, augurken, sla en cocktaildressing en natuurlijk een lekker broodje. Door de heerlijke marinade krijg je het gevoel dat de burger net van de BBQ komt. Het huisgemaakte gevoel komt sterk naar voren. Er zit een klein scherp randje aan de smaak van de saus maar door de frisheid van de augurk is dat heel mooi in balans. Deze BBQ burger is een mooie toevoeging op de kaart zodat mensen ook kunnen kiezen voor een broodje. De reden waarom ETN Saladebar verder geen broodjes op de menukaart heeft staan is omdat er meerdere horecagelegenheden in de buurt zitten die broodjes serveren. ETN Saladebar wil graag onderscheidend zijn en heeft hier dus bewust voor gekozen.

ETN’s vegan bakkery heeft taart, gebak en deegwaren

Natuurlijk kon een stuk taart niet ontbreken! Het proeven van de amandel caramel cheesecake en de cinnamon roll pumpkin spice was de perfecte afsluiter. De smeuïge en volle smaak van beide sweets pasten er nog net bij in. De Vegan Bakery van de ETN Saladebar is ook echt een begrip geworden in Enschede en omgeving.
Veel mensen komen langs om hun bestelling op te halen zodat de mensen thuis ook kunnen genieten van een goed stuk taart.

Vega(n) saladebar in Enschede

Conclusie

ETN Saladebar is een hele fijne plek in het centrum van Enschede. Deze plek geeft mensen de mogelijkheid om kennis te laten maken met vegan gerechten. Het is een verrijking voor de stad. Ze maken gebruik van verse ingrediënten, genoeg opties en er hangt een fijne sfeer. Lotta en haar team zorgen ervoor dat iedereen welkom is en ze leggen duidelijk uit wat het concept is van ETN. Ze zullen mensen blijven verrassen met smaakvolle vegan gerechten. ETN Saladebar is echt een begrip in Enschede geworden.

ETN Saladebar en Bakery heeft een prachtig interieurVega(n) saladebar in Enschede

ETN saladebar Haverstraatpassage 26, 7511 EW Enschede