...


Genieten bij de Wilmersberg

Een terugblik in de tijd is wel nodig om uit te leggen wat De Wilmersberg nou zo bijzonder maakt. De Twentse textielfamilie Blijdenstein kocht in 1914 het landgoed waar na De Tweede Wereldoorlog het prachtige buitenverblijf werd gebouwd. Op deze mooie plek ontvingen ze gasten en voelden ze zich helemaal thuis. Nu zo’n 100 jaar later wordt deze traditie nog steeds voortgezet door Boudewijn & Githa en worden de mensen hartelijk ontvangen in De Wilmersberg. Een prachtig landgoed waarbij de gasten totale ontspanning kunnen ervaren door het hotel, de wellness, het lekkere eten en natuurlijk de prachtige natuur.

Het restaurant hoort daar dus ook bij en is in de loop der jaren uitgegroeid tot een populair en culinair restaurant. Ronald Bor en zijn team zijn enorm trots op wat ze hier mogen neerzetten en werken het liefst met verse en biologische producten uit de streek. De groenten staan centraal met zo af en toe een aanvulling van een stuk vlees of vis. Het liefst wil Ronald Bor zijn gasten verrassen met prachtige vegetarische gerechten waarbij ze al zo worden verwend dat een stuk vlees of vis geen toevoeging meer is.

De perfecte plek om te ontspannen en te genieten

De ontvangst was ontzettend professioneel en gastvrij. Onze jassen werden aangenomen door de gastheer en we werden netjes begeleid naar onze tafel in het restaurant. De ruimte waarin het eten wordt geserveerd zag er prachtig uit. Alles was sfeervol aangekleed en er werd zelfs live muziek gespeeld door een jazz trio. Dit gaf de avond nog meer sfeer en gezelligheid.

Inspiratie voor anderen

De gasten van het restaurant zijn voornamelijk de gasten die ook in het hotel verblijven. Wanneer het echt heel druk is, is het bijna onmogelijk om in het weekend nog een plekje te reserveren wanneer je niet in het hotel verblijft. Mensen die lekker en gezond willen eten weten hun weg goed te vinden naar De Wilmersberg. Het publiek is gemixt en bestaat uit stellen, vrienden en familie. Een ontzettend groot compliment is natuurlijk als er mensen uit dezelfde scene komen eten in het restaurant van De Wilmersberg om inspiratie op te doen voor hun eigen restaurant. Het eten bij De Wilmersberg wordt echt gezien als vernieuwend en verrassend. De laatste zeven jaar is er bewust gekozen om de 80/20 regel aan te houden.

Dit betekent dat sowieso 80 procent van het eten vegetarisch of vegan is en dat er voor 20 procent de keuze is om vis of vlees toe te voegen aan een gerecht. Er is steeds meer groei naar vegan en dat is iets om ontzettend trots op te zijn!

Kleurrijk en smaakvol eten

Het eerste gerecht van de avond was een tartaar van watermeloen met pimenton, groene radijs, kappertjes en piccalilly. Een heel fris en smaakvol eerste gerecht waarbij de dressing voor een klein pitje zorgt. De ingrediënten zijn zorgvuldig gekozen en alle smaken komen heel mooi samen.

Het tussengerecht bestond uit prei van de bbq met nori, truffel, citroen en een schuim van prei en geitenhangop. De texturen en smaken van dit gerecht zijn heel erg lekker en perfect bij elkaar. Het is een combinatie van hartig en zacht met een fijne dressing. De BBQ smaak bij de prei komt niet heel erg naar voren wanneer je de ingrediënten samen op eet. Eet je de prei apart, dan proef je dit veel sterker. Bijzonder om te ervaren hoe het ene ingrediënt het andere ingrediënt naar voren kan laten komen of juist wat naar de achtergrond kan brengen. Bij dit gerecht werd een prachtige wijn, de grüner veltliner, geschonken.

Het hoofdgerecht was de gegrilde oerbiet. Een fantastisch kleurrijk gerecht met de oerbiet, gnochhi, zoetzure biet en een jus van rode biet en steranijs. De gnocchi zorgt voor de vollere smaak in dit gerecht. Hierdoor kan het zijn dat het de oerbiet wat overschaduwt.
Maar dat betekent niet dat de smaken ontzettend goed gekozen zijn en dit een prachtig hoofdgerecht is. Wat ik, in het bijzonder bij dit gerecht, wellicht jammer vond is dat de verlichting in het restaurant misschien te sfeervol was. De knal kleuren van de ingrediënten zag je niet goed. Visueel gezien mis je dan toch een stukje beleving naar mijn mening.
Hoewel je andere zintuigen daardoor wel extra worden geprikkeld. Het is maar net waar je voor gaat natuurlijk!

De afsluiter bestond uit een tarte tatin van stoofpeer met sinaasappel puree, gesuikerde amandel, vanille roomijs en karamel uit de stoofpeer. Een crispy en fris dessert waarbij een heerlijke dessertwijn werd geschonken. De smaken van het nagerecht zijn herkenbaar maar brengt iets vernieuwends door het optimaal gebruik maken van de stoofpeer.

Conclusie

Wanneer je totale ontspanning en een culinaire beleving wilt, dan is De Wilmersberg een absoluut aanrader. Het is dé plek in het oosten waar je alles kunt doen. Genieten van de omgeving, ontspannen in de wellness en natuurlijk genieten van het lekkere eten. Het eten in het restaurant van De Wilmersberg staat voor kleurrijke en smaakvolle gerechten. Alles is zorgvuldig gekozen en de focus is voor 80 procent op vegetarisch eten. Een mooie ontwikkeling die de laatste jaren heeft plaatsgevonden in het restaurant van De Wilmersberg. De algehele sfeer was tot in de puntjes verzorgd. Een dikke aanrader voor wie lekker en gezond wilt eten en wil genieten van de prachtige locatie!

 

Landgoed de Wilmersberg 
Rhododendronlaan 7, 7587 NL De Lutte