Sharp Sharp: De hemel van vegan zoetigheden in Rotterdam. 

Sharp Sharp, ook wel gebruikt in het Zuid-Afrikaans om te zeggen dat iets super lekker is, is een vegan cake bar in het zuiden van Rotterdam. Eigenaars Renate en Frank willen graag bijdragen aan een duurzamere wereld en dit lukt ze wat mij betreft heel goed; zij ontwikkelen namelijk op een zo groen mogelijke manier heerlijke producten. Niet alleen kun je hier van meer dan 30 verschillende taartjes proeven, ook kan je hier terecht voor ontbijt en lunch. Alles 100% plantaardig, glutenvrij en zonder geraffineerde suikers.  

Bediening & publiek

In de cake bar is plek voor iedereen. Zo komen er mensen om aan een tafel te werken terwijl ze genieten van een koffie of thee en natuurlijk een lekkere zoetigheid. Ook zie je veel vriendinnen die hier komen om even bij te kletsen onder het genot van een van de hemelse lekkernijen. Sharp Sharp is de verantwoorde snoepwinkel voor een heleboel kinderen die hun ogen uitkijken naar alle kleurrijke taartjes en koeken! Een heleboel keuze, maar gelukkig helpt de bediening je graag met kiezen voor iets dat goed bij je past. Zo delen zij enthousiast hun favorieten, maar vragen ze ook goed door op wat jij het allerlekkerste vindt, zodat je zeker weet dat jouw zoetigheid een goede match is!

Interieur & sfeer

Sharp Sharp heeft een moderne look; met veel groen, planten en de kleuren van de taarten springen eruit! Leuk vind ik dat je bij Sharp Sharp goed de bakkerij in kunt kijken (de bakkerij is namelijk gemaakt van een gerecyclede tomatenkas uit Westland; hoe cool is dat!) en dus goed meekrijgt hoe het personeel druk in de weer is met al het lekkers. Duurzaamheid komt hier niet alleen terug in het eten en drinken; maar dus ook in het interieur. De sfeer is heel relaxed en mensen komen hier om lekker te lunchen, een taartje te eten of wat af te halen. Deze taartjes maken van iedere gelegenheid iets speciaals!

sharp sharp rotterdam sharp sharp

Menu Sharp Sharp Rotterdam

Bij Sharp Sharp zorgen ze ervoor dat alles wat op het menu staat een feestje is om naar te kijken en te eten! Frank vertelde mij dat ze dit doen door al hun recepten zelf te ontwikkelen en heel veel te experimenteren en testen. Wat een heerlijke baan is dat! Sharp Sharp heeft een kruidenkast met wel meer dan 200 soorten kruiden en hiermee ontwikkelen ze de meest lekkere recepten. Oftewel ‘learning by doing’; het resultaat mag er wezen! Met wel meer dan 30 verschillende soorten taarten, koekjes en bars is er keuze genoeg. Zo heb je bijvoorbeeld de ‘Mighty Minty Mango’ of ‘Milky Brownie’. Alleen de namen klinken al om op te eten! Naast de taartjes, koekjes en bars verkoopt Sharp Sharp ook hun eigen granola. Deze gebruiken ze onder andere in hun smoothiebowls, maar kun je ook kopen om mee naar huis te nemen. Zo kun je jouw vrienden en familie ook blij maken met Sharp Sharp! Verder staan op de menukaart ook heerlijke ‘Toast the Bread’ of ‘Veggie breads’ die ideaal zijn voor iemand die hartig wilt lunchen.
Bij ieder gerecht wordt er goed nagedacht over hoe het gerecht zo groen mogelijk gemaakt kan worden. Zo doet Sharp Sharp haar uiterste best om alle ingrediënten lokaal in te kopen en alles wat ze zelf kunnen maken in de bakkerij, wordt daadwerkelijk ook zelf gemaakt. Zo berekenen ze de zo laagst mogelijke footprint en kun jij niet alleen optimaal maar ook verantwoord genieten.
Lukt het je niet om naar de cakestore in Rotterdam te komen? Geen probleem! Alle producten worden ook in de online cakestore verkocht. Hier kun je het hele assortiment vanuit jouw luie stoel shoppen! Ideaal!Ook kun je de producten van Sharp Sharp vinden bij diverse Albert Heijn filialen en op de menukaart van verschillende restaurants. Kijk op de website om te zien of ze bij jou in de buurt verkopen!

plantaardig lunchen en ontbijten rotterdam vegan lunchroom rotterdam

Ervaring

Het eerste wat ik uitprobeerde was een van de vele theesoorten die op de kaart stonden. Ik koos voor een flower tea en door de bloemen en melk werd deze prachtig blauw gekleurd. Wat een ervaring en de smaak was ook heerlijk. Ik kon dan ook niet wachten op het eten. Frank maakte van alles voor ons klaar en het eerste wat we proefden was de Toast the Bread; een gerecht dat bestond uit jalapenos no-cheese, biet, spinazie en pommelet. Als je van een beetje pittig houdt is dit zeker een aanrader!  Daarna probeerde ik het Veggie Bread met tomaat en olijf. Deze is ook superlekker en ideaal als je iets hartigs wilt eten. Het toppunt was de kaasplank. Jazeker, je leest het goed een kaasplank, maar dan dus 100% plantaardig! Op de kaasplank lagen zes verschillende kaasjes; mosterd, jalapenos, eentje met Griekse kruiden, een komijnenkaasje, een zoete citroenkaas en een bessen kaasje. De smaken zijn heel bijzonder en ik had dit zelf nog nooit gegeten, maar o zo lekker! Geloof me, dit wil je! Naast deze taartjes, hebben we ook nog de Beetsy Muffin en een plak banenbrood op. De muffin was heerlijk zoet, niet té; precies goed! Het banenbrood vult goed en met de nootjes erbij zorgt het voor precies de goede bijt.

Alsof dit allemaal nog niet genoeg was, mochten we ook nog genieten van een bord vol met kleine stukjes taart! We hebben overal een hapje van genomen en mochten de rest mee naar huis nemen. Zo lief! Alles was ook echt té lekker om weg te doen. Het meest speciale taartje was de U.V.O (Unidentified Vegan Object). Dit is een gevulde chocolade bonbon; knapperig van buiten een heel smaakvol vanbinnen. Ook was het citroen limoen taartje heel erg lekker. Heel fris en een goede afwisseling op de chocolade.
Zoals je waarschijnlijk wel merkt, ben ik heel enthousiast over de vega lunchroom in Rotterdam! Alles is zo smaakvol en het menu zit boordevol verrassingen. Een heel groot pluspunt vind ik dat je hier echt zorgeloos kan genieten, omdat alles 100% vegan, glutenvrij en zonder geraffineerde suikers is! 1 ding weet ik zeker; ik kom zeker terug om nog meer heerlijke taartjes te proeven. Benieuwd welke mooie producten Renate en Frank in de toekomst gaan bedenken!

Conclusie

Sharp Sharp is dé perfecte plek voor als je van zoet en duurzaam houdt. Dat zie je in alles terug; van het interieur tot aan de drankjes en van het personeel tot aan het eten. Hier mixen Renate en Frank innovatie, gastvrijheid en een heleboel gevoel voor smaak. Dat is niet alleen een super goede en groene match, maar maakt ook ontzettend blij.

Dit is waarom Lunchroom Sharp Sharp ‘goud’ heeft

Lunchroom Sharp Sharp | Rotterdam

Sharp Sharp- Hillelaan 28, 3072 JD Rotterdam- https://sharpsharp.nl/