Jack Bean: voedzaam én plantaardige fast cuisine in hartje Rotterdam  

Pal voor het indrukwekkende Rotterdam Centraal vind je het levendige Jack Bean. Heb je zin in een snelle hap na het werk of voordat je de stad induikt, maar wil je wel het liefst voedzaam en plantaardig eten? Jack Bean is de place to be! Hier kan je zorgeloos genieten van gezonde en duurzame voeding middenin het bruisende Rotterdam.  

Bediening & publiek

Loop vanuit Rotterdam Centraal richting het centrum en de Kruiskade en je wandelt zo bij Jack Bean naar binnen. Vanuit de omringende kantoren en flexwerkplekken is er veel animo voor het concept. Én daarom is het publiek dat doorgaans bij Jack Bean aanschuift enorm divers. Een leuke mix van jong en oud, een mengeling van mannen in pak, jongeren met skateboards en dames die hebben gewinkeld. Een plek die toegankelijk voelt én waar deze dagen ook veel bestellingen kunnen worden afgehaald. Fijn is dat! Terwijl ik plaatsneem op het terras en in gesprek raak met de enthousiaste mensen van de bediening, merk ik al snel op dat zij allemaal bezig zijn met duurzaamheid en bewustwording. Ben je bij Jack Bean en heb je een vraag over het menu of de ingrediënten? Stel je vragen vooral! Het personeel vertelt je open en enthousiast alles wat je wil weten.

Interieur & sfeer

Gelegen aan het Stationsplein en op het kruispunt naar Weena en centrum is Jack Bean ook voor dagjesmensen een goede start van een dagje Rotterdam. Of een goede afsluiting natuurlijk. Het uitzicht op het moderne station en de indrukwekkende gebouwen maken deze spot echt tot een bruisende toplocatie. Tijjdens het wachten op jouw gerecht(en) hoef je je nooit te vervelen. Het strakke en hoekige pand waar Jack Bean gevestigd is, doet niet onder voor deze omgeving, Met het moderne design is het haast een verlengde van het station. Heel mooi gedaan als je het mij vraagt! Het kleine pand is bijna volledig van glas en de lichtval is daarom optimaal voor de vele planten die binnen overal hangen en staan. Het terras waar je plaats kan nemen, voelt casual en urban aan. Er staan verschillende picknickbanken die creatief beschilderd zijn met de kleuren roze en blauw en er hangt een speelse vibe waardoor plaatsnemen heel laagdrempelig voelt. Dit is een van de manieren waarop Jack Bean zijn plantaardige voedingsaanbod toegankelijk maakt voor iedereen.

jack bean rotterdam vegan fast food rotterdam

Menu Restaurant Jack Bean Rotterdam

De menukaart is een verzameling van plantaardige burgers, goedgevulde wraps en kleurrijke bowls vol groenten en peulvruchten. Wat meteen opvalt; geen enkel gerecht op de kaart kost meer dan een tientje (en na het proeven durf ik met zekerheid te stellen; wat een indrukwekkende prijs/kwaliteit verhouding!) Ook hiermee maakt Jack Bean plantaardige voeding ontzettend bereikbaar. Zoals de naam Jack Bean al doet vermoeden, neemt de boon een prominente plek in. Dit vanwege zijn duurzame, vullende en veelzijdige karakter. Ontzettend cool vind ik trouwens dat er bij Jack Bean zoveel mogelijk wordt gewerkt met lokale producten. Zo komen de bonen, aardappelen en de verschillende groenten uit de regio rondom Rotterdam.

Binnen het menu van Jack Bean ligt de nadruk op gezondheid. Zo zijn de gerechten qua voedingsstoffen nauwkeurig uitgebalanceerd en ontwikkeld in samenwerking met een diëtist. Tegelijkertijd stralen alle gerechten ook echt comfort en smaak uit én hebben ze stuk voor stuk een lagere impact op het milieu. Bij Jack Bean wordt niets weggegooid: zo worden de burgers gemaakt van bonen en de restjes van de gesneden groenten die in de bowls verwerkt zitten. Hier kun je dus écht zorgeloos en smaakvol plantaardig genieten!

Bij een lekker gerecht, hoort natuurlijk een mooie drank! Én dat weet Jack Bean ook. De drankkaart is hier namelijk heel divers en sluit mooi aan op het menu. Wat dacht je van kombucha, verse groente en fruitsapjes, Fairtrade cola van Proviant of een heerlijke koffie of thee?

plantaardig eten rotterdam

Ervaring

Wat een keuze op het menu! Ik laat me dan ook graag adviseren door een ervaren medewerker. Het meest verkochte gerecht? De plantaardige ultimate burger. Deze is ook te bestellen met extra paddenstoelen in barbecuesaus of met kimchi. De burger wordt gemaakt van bonen, wortels, restjes groenten en granen en is rijkelijk belegd met een groene mosterd, augurk, een homemade chipotle saus en een gekarameliseerde uitje. De ultimate burger doet zijn naam zeker eer aan, en ik ben blij verrast over hoe smaakvol en vullend de burger is. Bij de vraag welke gerechten het mooist zijn op de foto krijgen we als tips de Curried cauliflower salad en de Falafel tahin salad. Beide bestsellers en wederom een goede combinatie van smaakvol en gezond. Met nog een traditionele Cole slaw erbij als side dish komen we vanavond ruimschoots aan onze 200 gram groenten!

Leuk aan Jack Bean vind ik dat je zo de keuken in kan kijken; daar immers altijd wel iets te zien.  Er worden groenten in blokjes, reepjes en á la julienne gesneden en er staan verschillende weckpotten op de toonbank. De gestroomlijnde keuken, goede voorbereiding en mise en place zorgen ervoor dat de gast vanaf het moment dat hij binnenstapt maar zo’n 10 minuten hoeft te wachten op een heerlijk gerecht.  Echt fast food dus, maar dan voedzaam, vullend, gezond én plantaardig.

De jonge eigenaren, Mathijs en Pepijn, zagen de vraag naar een plek zoals deze en sprongen met Jack Bean middenin dit gat in de markt! Het idee achter Jack Bean is dan ook om nóg meer mensen te laten zien hoe lekker plantaardig eten kan zijn. Door het verduurzamen van voeding en de productie van ons eten valt er veel winst te behalen met oog op het milieu. Met het aanbieden van een voedzaam en betaalbaar concept hopen Mathijs en Pepijn anderen hier dan ook mee te inspireren. De toegankelijkheid en snelheid van het concept zijn dan ook bewuste keuzes geweest. Ook mensen zonder vegetarische of veganistische achtergrond stappen hierdoor regelmatig naar binnen. Vaak zijn zij blij verrast, en het personeel gaat ook graag het gesprek aan over de motivatie voor een geheel plantaardig menu. Op deze manier bereikt Jack Bean een ontzettend divers publiek, terwijl het tegelijkertijd ook verrassing biedt voor de gevorderde vegetariër of veganist.

Conclusie

Jack Bean is een laagdrempelige fast cuisine centraal gelegen in het bruisende Rotterdam. Je kan hier terecht voor een snelle hap tussendoor, maar kan alle gerechten ook meenemen of laten bezorgen via Thuisbezorgd. Heb je wat meer tijd? Ook dan is het hier fijn zitten, vooral op het terras zodat je volop kan genieten van deze toplocatie en de omringende architectuur. Elk gerecht op de kaart is lekker, voedzaam, plantaardig en gezond. Én precies daarom kan je hier zorgeloos en duurzaam genieten, zonder dat dat veel hoeft te kosten. Het menu zit slim in elkaar, de ingrediënten zijn lokaal geteeld, de voorbereiding loopt gestroomlijnd en restjes worden hergebruikt. Kortom; Jack Bean past perfect bij de tijdsgeest en is de moeite waard om zelf eens uit te proberen. Ik kom in ieder geval graag nog een keer terug!

Dit is waarom Restaurant Jack Bean ‘goud’ heeft

Restaurant Jack Bean | Rotterdam

Jack Bean  –  Kruisplein 20A, 3012 CC Rotterdam  – https://www.jackbean.nl