...

WOODS Eatery in Hengelo Overijssel: lekker vega genieten voor iedereen! 

Een ecologische voetafdruk

Corinne Weijschedé is al jarenlang stewardess en hierdoor heeft ze de keuze gemaakt om op een andere manier haar ecologische voetafdruk een positieve draai te geven. Ze besloot om plantaardig te gaan eten. Inmiddels heeft ze twee kookboeken gemaakt en is ze trotse eigenaresse van WOODS Eatery. Samen met Loes Gelink en het team van Woods Eatery runt ze deze fantastische plek bij Buitenplaats De Houtmaat.

WOODS Eatery is voort gekomen uit het pop-up concept Bennie’s Houtmaat. Een heerlijke plek waar mensen buiten konden genieten van de mooie natuur, het lekkere eten en de chille vibe. Een pop-up concept is natuurlijk tijdelijk. Vandaar dat het idee ontstond om WOODS Eatery het leven in te roepen. Een vaste plek waar mensen zowel binnen als buiten kunnen genieten. En waar ze mensen inspireren om hun eigen ecologische voetafdruk een positieve draai te geven door plantaardig te eten.

Landelijk meets Ibiza/Bali

Het interieur is tot in de details verzorgd. Je zou het niet geloven, maar deze ruimte was eerder een bruine kroeg. De verbouwing heeft ervoor gezorgd dat de mooie lichte kleuren naar voren zijn gebracht. Alle accessoires in deze ruimte zijn tot in de perfectie neergezet. Het klopt! Ook is het terras sfeervol ingericht en dat zorgt ervoor dat de fijne sfeer van binnen ook buiten te voelen is. De muziek keuze past perfect bij het interieur en de sfeer. Leuk weetje: de WOODS Eatery muziek lijst is terug te vinden op Spotify. Aanrader!

Het publiek

De mensen die bij WOODS Eatery te gast komen zijn heel divers. Een groep vriendinnen die gezellig komen lunchen. Stellen die samen een wandeling hebben gemaakt en hier komen lunchen. Samen met je date om te proosten op het samenzijn. Maar ook families met kinderen komen hier graag. Iedereen is welkom bij WOODS Eatery!

Plantaardig eten

De menukaart van WOODS Eatery is voornamelijk vegan, maar er zijn mogelijkheden om toppings toe te voegen, zoals een gepocheerd ei. Als voorgerecht hebben we gekozen voor de mild Asian curry soep en de raita met naanbrood. De vullende soepis lekker romig door de kokos, maar is tevens licht pittig. Er is ook koriander toegevoegd. Zoals ze zeggen ‘you hate it or you love it’. Bij deze soep overheerste de koriander niet. Door de pinda’s is er een crunch en maakt het de soep echt af. Samen met de frisse raita en het verse naanbrood is het een perfect voorgerecht.

De volgende gerechten waren de Egg’s Bennie Slice en de Far East Salad. De Egg’s Bennie Slice is een goed dik plak brood, die rijkelijk belegd is met een gepocheerd eitje en een heerlijke saus. De saus overheerst niet waardoor alle smaken goed naar voren komen. De Far East Salad is een hele subtiele, gezonde salade met niet teveel ingrediënten. De vegetarische parmezaanse kaas geeft een rijke smaak aan de salade. Ze laten de pure smaken voor zich spreken. Het is een hele mooie portie maar het vult net niet genoeg wanneer je geen voorgerecht hebt gehad. Wel serveren ze er vers brood bij.

Als laatste hebben we de warme peer crumble gegeten. Een warm toetje waarbij het verrassende element toch de warme peer was. Normaal gesproken verwacht je een apple crumble. Het is een smaakvol toetje en de perfecte afsluiter.

Conclusie

Wat een heerlijke plek is WOODS Eatery. Bij binnenkomst werden we vriendelijk ontvangen en kregen we een heldere uitleg over de werkwijze. Het is allemaal erg overzichtelijk en er is genoeg keuze voor ieder wat wils. Voor de trouwe veganist of vegetariër zijn er ook echt vernieuwende recepten te vinden op de kaart. En voor diegene die toch bijvoorbeeld een eitje wil toe voegen, zijn de toppings een hele mooie oplossing. Het eten is erg vers, puur en smaakvol. Dat, samen met de fijne sfeer en het vriendelijke personeel, maakt het WOODS Eatery tot een fantastische plek!

Vega(n) restaurant in Hengelo Overijssel.

Dit is waarom WOODS ‘Goud’ heeft

WOODS Eatery | Hengelo Overijssel | Goud – Lekker Vega

WOODS Eatery – Houtmaatweg 9 7556 PC Hengelo – www.houtmaat.nl/woods/