...

Van Lots of Yoghurt naar Lots & More

Op 4 oktober 2017 opende Charlotte samen met haar team de deuren van Lots of Yoghurt. Een plek waar de biologische yoghurt centraal stond en waar de klant een eigen yoghurt met toppings kon samenstellen. Op een gegeven moment werd het tijd om het menu uit te breiden. Salades, smoothies, belegde wafels, latte specials en huisgemaakte vegan zoetigheden werden op de kaart toegevoegd. Het doel van Lots&More is om mensen bewust te maken van het feit dat vegetarisch of vegan eten ook heel lekker kan zijn. De ‘stoffige’ stempel die het vroeger kreeg is niet meer. Het is hip en trendy om bewust te eten. Charlotte is dan ook super trots op het feit dat ze op deze manier bijdraagt aan een wereld
waarin mensen nog bewuster kiezen.

Op loopafstand van het centrum naar de Sassenpoort en museum De Fundatie

Lots&More zit op een toplocatie in het centrum van Zwolle. De Sassenpoort is om de hoek en museum De Fundatie zit een eindje verderop op loopafstand. De gasten van Lots&More zijn heel divers. Van studenten die gezellig met elkaar willen ontbijten tot aan mensen die vegetarisch of vegan zijn en Lots&More bestempelen tot hun vaste hotspot. Ook komen er mensen die graag een keer vegetarische of vegan gerechten willen proberen. Iedereen is welkom!

Leuk weetje: elke week komen er vaste gasten naar Lots&More om iets te drinken en wat lekkers te eten. Ze hebben samen een rondje markt gedaan en nadat ze alle inkopen hebben gedaan is het natuurlijk tijd voor koffie met een lekker stuk vegan taart bij
Lots&More.

Sfeervol en Knus

Het interieur van Lots&More voelt als een gezellige huiskamer. Het is geen grote plek waardoor het extra knus aanvoelt. Charlotte vertelde dat ze het jammer zou vinden dat wanneer ze naar een grotere locatie zou gaan ze het huiskamer gevoel kwijt zou raken. Een mooie gedachte want ze wil er natuurlijk voor blijven zorgen dat de gasten zich welkom en thuis voelen.

Divers en bewust eten

Natuurlijk hebben we ook het heerlijke eten van Lots&More geproefd. De keuze was al gauw gemaakt. We hebben gekozen voor de Coco Loco yoghurt, American Pancakes en het broodje Vegan pulled jack fruit. Er is genoeg keuze en er is ook de mogelijkheid om een gerecht wat aan te passen. De Coco Loco yoghurt bestaat uit hangop, ananas, bastogne, kokos, witte chocolade en mangosaus. De middelste portie zag er groot genoeg uit en door de toppings bleek het achteraf meer dan genoeg te zijn. Het is een machtige yoghurt door de witte chocolade. Qua verhouding zou er iets meer fruit bij mogen en minder witte chocolade. Verder waren de combinaties tussen de ingrediënten erg goed gekozen. Knapperig, fris en niet te zoet.

American Pancakes, de favoriet van velen. Dit waren de meeste knapperige en smaakvolle pannenkoeken ooit. Het is een mooie portie pannenkoeken met mascarpone, rood fruit en ahornsiroop. Het knapperige van de pannenkoeken ontstaat doordat het in kokosolie is gebakken en daarna ook nog even de oven in is gegaan. Heerlijk! Het broodje vegan pulled jack fruit is de enige optie op de kaart die zowel met vlees kan als vegetarisch of vegan. Het brood is lekker vers en de topping bestaat verder uit kool,cashewnoten en vegan chili mayonaise. Het is bizar hoeveel jackfruit op vlees lijkt. De structuur, de smaak en hoe het eruit ziet. Er zit een klein pitje in waardoor het nog meer smaak geeft. Een topper op de kaart van Lots&More!

Conclusie

Lots&More is een plek die absoluut een aanrader is voor iedereen die graag bewuster wil eten. Charlotte en haar team werken keihard voor het beste resultaat en dat proef je. Het eten is heerlijk vers, smaakvol en er is genoeg keuze op de menukaart. Wanneer er een gast
is die een andere optie zou willen bij een bepaald gerecht dan kan dat. Alles is mogelijk! Het doel van Lots&More is en blijft mensen bewuster laten eten en laten zien dat vegetarisch of vegan eten heel lekker is. Het is ook niet voor niets dat Lots&More een gouden keurmerk van Lekker Vega heeft gekregen.

Lots & More, Sassenstraat 49, 8011 PB Zwolle