...

Sophie Kattencafé Leiden: Gezellig vegetarisch lunchen tussen de katten.

Sophie Kattencafé is een paradijsje voor katten én kattenliefhebbers in het centrum van Leiden. Je kunt er terecht voor een kopje koffie of thee en een vega(n) ontbijt of lunch. Als kattenvriend zal je je hier zeker vermaken, want tijdens je bezoek kun je spelen met de katten, ze snoepjes geven en misschien komen ze zelfs op je schoot zitten. Een echt kattenwalhalla waar je ook nog eens heerlijk kunt eten!

Bediening & publiek

Sophie Kattencafé werd eind 2019 geopend door eigenaresse Chantal. Ze vernoemde het café naar haar eerste kat. Bij binnenkomst worden we verwelkomd door Chantal. Ze is ontzettend vriendelijk en haar liefde voor de katten is meteen voelbaar. Zij en haar collega kletsen gezellig met de gasten. Veel van de gasten zijn hier bekend. Chantal vertelt dat veel gezinnen vaak terugkomen omdat de kinderen graag met de katten spelen. Het valt op dat alle gasten bij binnenkomst meteen een glimlach op hun gezicht krijgen, of ze er nou voor de eerste keer zijn of er elke week komen.

Interieur & sfeer

Sophie Kattencafé ligt middenin het centrum van Leiden. Het pand valt vanaf de winkelstraat meteen op door de katten die vaak voor het raam liggen. Het trekt dan ook veel geïnteresseerde blikken van voorbijgangers. Vanbinnen heeft het pand een huiselijke sfeer. De muren bestaan uit houten planken, wat er gezellig en een beetje Scandinavisch uit ziet. De muren zijn geschilderd in pastelkleuren, zoals mintgroen en roze. De oudroze bank en rieten stoelen geven het geheel een retro look. De acht katten die hier rondlopen lijken zich hier prima te vermaken en ook wij voelen ons hier direct prettig. Wat een knusse plek! Funny fact: de eigenaresse vertelt dat de katten zich kunnen terugtrekken in een cat only zone, maar dat ze dit eigenlijk nooit doen.

Menu Sophie Kattencafé

Bij Sophie Kattencafé kun je terecht voor een heerlijk sapje, warme drank of all-day ontbijt en lunch. Ook kun je kiezen uit lekkere gebakjes, zoals bananenbrood, red velvet en een, hoe kan het ook anders, katten cupcake. Op de ontbijtmenukaart staan onder andere fluffy pannenkoeken met citroen-maanzaad saus en vers fruit (volgens Chantal een favoriet), een smoothiebowl en de klassieke croissant met huisgemaakte jam. Je kunt ook kiezen voor een tosti feta of tosti kaas met chutney. Bijna elk gerecht is trouwens in een vegan variant te bestellen; pluspunten dus! Ook het lunchmenu bestaat uit heerlijke gerechten, zowel vega als vegan. De meest bestelde gerechten zijn de Chloe’s special – twee vegetarische kroketten op brood – en de clubsandwich met vegan kipfilet en bacon. Ook kun je bij het café terecht voor een borrelhapje, zoals nacho’s en vegetarische bitterballen.

Ervaring

Wij waren rond lunchtijd bij Sophie Kattencafé en kozen daarom voor een lunchgerecht. We begonnen met een chai latte en een smoothie, de pink panther. Deze laatste is gemaakt van framboos, bietjes, aardbei, banaan, citroen en perensap. Een ontzettend verrassende en lekkere combinatie! Als gerechten wilden we graag de twee meest gekozen gerechten proberen. De vegetarische kroketten op brood waren erg lekker! Eigenlijk niet te onderscheiden van de vleesvariant. Ze werden opgediend op twee dikke plakken brood en met grove mosterd. De clubsandwich was heel indrukwekkend. Drie dikke sneden brood met vegan kip en bacon, avocado, truffelmayonaise en pesto. Echt heerlijk! We waren erg onder de indruk van de vegan kipfilet en bacon, deze waren een goede toevoeging aan de sandwich. De gerechten op de menukaart van Sophie Kattencafé laten zeker zien dat elk gerecht met een kleine aanpassing ook vegan gemaakt kan worden, en dat dit minstens net zo lekker is als het origineel!

Conclusie over Sophie Kattencafé

Als kattenliefhebber moet je zeker eens langsgaan bij Sophie Kattencafé in Leiden. Het is duidelijk dat de katten het naar hun zin hebben, en daardoor de gasten ook. De bediening is heel vriendelijk en het café heeft een huiselijke sfeer. Het eten is heerlijk en op de menukaart zijn toegankelijke vega en vegan gerechten te vinden. Zeker een aanrader!

Daarom heeft Sophie Kattencafé ‘goud’

Sophie Katten café | Leiden

Sophie Kattencafé – Haarlemmerstraat 241, 2312 DR, Leiden – www.sophiekattencafe.nl