...

LOFF Breda: Eat good, do good and feel good!

Bij Restaurant LOFF Breda doen ze het graag goed. Goed voor jou, goed voor de planeet en goed voor de (lokale) boeren. En dat proef je meteen! Met pure en eerlijke producten worden er dagelijks dagverse vegetarische en veganistische gerechten op tafel gezet die allemaal 100% biologisch zijn. Benieuwd naar onze ervaringen bij Restaurant LOFF? Lees dan snel verder..

Bediening & publiek

Zodra je hier binnenstapt word je vriendelijk begroet en bij een reservering naar je tafel gebracht. Hier tref je een bloempotje aan met een klein krijtbordje waar je naam op is geschreven. Bij vertrek kun je de eventuele leftovers meenemen in handige to-go boxes met een handgeschreven berichtje. Dit soort persoonlijke touches maken echt het verschil! De bediening bij restaurant LOFF heeft een hele warme uitstraling en dit soort extraatjes zie ik als een teken van oprechte en ongedwongen aandacht voor details. Eenmaal met een drankje in de hand (een aanrader is de vlierbloesemlimonade!) wordt de menukaart en het concept rustig uitgelegd. We kijken wij nog een keer rustig om ons heen voordat we een keuze maken. In het restaurant zitten verschillende gezelschappen. Van een stelletje dat op romantische wijze aan het genieten is van de vegan kaasfondue tot een moeder en een dochter die langskomen voor een dessert. En van ouders met kinderen tot een vriendinnengroep. Bij LOFF is iedereen welkom, zolang je maar houdt van smaakvol eten en een ongedwongen sfeer.

Interieur & sfeer

Vanaf buiten ziet het pand waarin Restaurant LOFF gevestigd is er ruim en licht uit door de hoge glazen gevel. De ruimte is verder open en hoog en loopt ver door. Voorin de zaak vind je enkele tafels langs het raam, gevolgd door een bar, meer tafels en een open keuken waar tevens workshops worden gegeven. Vergeet dus vooral niet om af en toe een blik in de pannen te werpen. Dat vindt de chef alleen maar gezellig! Het gehele restaurant is stijlvol ingericht met veel hout, groen en moderne, witte stoelen. Loop je langs de open keuken verder door, dan krijg je het idee dat je je in een kas waant, dit vanwege de mooie natuurlijke lichtinval, het vele glas en de prachtige stalen constructie. De openslaande deuren naar de terrastuin maken het plaatje compleet.

restaurant loff breda restaurant loff breda

Menu Restaurant LOFF Breda

De menukaart is vrij eenvoudig ingedeeld, wat helpt wanneer je chronisch last hebt van keuzestress bij het kijken naar een menukaart. Daarnaast kun je zowel als vegetariër als veganist je hart ophalen bij Restaurant LOFF. Alle gerechten zijn vega of vegan én bereid met biologische ingrediënten en seizoensproducten. Op de kaart zelf vind je alle gerechten van die dag, ingedeeld in lunchgerechten (die tot 16.00 uur verkrijgbaar zijn), voorgerechten, hoofdgerechten, bijgerechten, desserts én een speciale selectie voor kids. Bij LOFF kun je kiezen voor een klassiek gangendiner, maar is er ook de ruimte om meerdere gerechten uit de verschillende categorieën te kiezen en deze samen te delen –zo kun je dus nog meer proeven! Het menu barst van creatieve gerechten met gedurfde smaken die je niet vaak ziet. Daar worden wij natuurlijk erg enthousiast van! Enkele gerechten die er bij ons direct uitsprongen waren het 100% plantaardige kaasplankje én de kaasfondue, de maiskoekjes, papillotte en de zwarte bonen köfte.

restaurant loff restaurant loff breda

Ervaring

Wij bestelden diverse gerechten om te delen en kregen hier kleine bordjes bij zodat je fijn zelf op kunt scheppen. We begonnen de avond met maiskoekjes die geserveerd werden met een verrassende komijn yoghurtdip en bestelden uit nieuwsgierigheid ook de zogenaamde niekjes. Hadden jullie hier al eerder van gehoord? Wij niet! Gelukkig wist de bediening hier snel meer over te vertellen. Niekjes zijn namelijk gebakken aardappeltjes met groene kruiden geserveerd met veganaise – YUM! Wat ik zo leuk vind aan de creaties die uit de keuken van LOFF komen, is dat deze voor stuk voor stuk gedurfd zijn. Hier geen flauwe hap of saaie gerechten, maar telkens weer een verrassing op mijn bord! Dat bleek ook zeker uit de volgende gerechtjes die wij proefden: de korma met basmatirijst, kimchi, gemarineerde tempeh en korianderblad en de papillotte van aardappel en venkel met feta, gierstkroketjes en een stroganoff van paddenstoelen. Wat een smaakexplosies! Echt een feestje!

De gerechten werden zo geserveerd dat je apart van de diverse onderdelen (bijvoorbeeld tempeh) kon proeven, maar dat je ook gemakkelijk een basmatirijst-kimchi-korma-tempeh hap kon nemen, wat dan weer een gehele andere smaakervaring gaf. Super! Wij sloten de avond af met een thee van verse kruiden en specerijen en tic-tac-toe: een proeverij van kleine bites (citroen bliss, baldadeltje en de enige echte LOFF potion nr. 9) die perfect zijn als je eigenlijk geen ruimte meer hebt voor dessert, maar het echt niet kunt laten!

Conclusie over Restaurant LOFF Breda

Wij worden heel erg blij van de filosofie achter het holistische concept van Restaurant LOFF. LOFF besteedt oprechte aandacht aan het grotere geheel en dit zie je in alles terug; van de gastvrijheid voor haar gasten tot de smaakvolle manier waarop ingrediënten worden verwerkt én van de kennis over de foodchain waar zij gebruik van maken tot de manier waarop zij eten bewaren en jou als gast uitnodigen om dit ook te doen. Kortom, niet zomaar een restaurant dus! I LOVE LOFF!

restaurant loff breda

Dit is waarom Restaurant LOFF Breda ‘goud’ heeft

Restaurant LOFF | Breda

Restaurant LOFF – Wilhelminastraat 15, 4818 SB Breda – www.restaurantloff.nl