...

Afrikaans en vega? Yes!

Lekker met je handen eten zonder die kwakken lam? Het kan! De Afrikaanse vega(n) keuken is relatief onbekend. Nou ja, ons in ieder geval. En natuurlijk is er door de enorme grootte van dit continent niet iets als ‘de’ Afrikaanse keuken – het is een heel palet van regionale recepten en gerechten.
Dit zijn de restaurants die vega serveren en het LekkerVega Keurmerk hebben. Heb je tips voor Afrikaanse, Eritrese, Ethiopische restaurants of met andere regionale keukens, e-mail dan ajb onze redactie!

afrikaans restaurant AAP

Restaurant AAP

Dit restaurant is een pareltje in Noord-Brabant, en zeer zeker de moeite waard. In het plaatsje Alphen serveert het team hier Zuid-Afrikaanse gerechten gemaakt van vooral plantaardige producten. Er wordt GMO- en palmvet-vrije oliën gebruikt.

De menukaart bestaat voor tenminste 50% uit veganistische gerechten (4 voorgerechten, 6 hoofdgerechten en 7 desserts).
Voor glutenvrije eters en veganisten heeft AAP een aparte menukaart samengesteld.

Kijk hier voor mee info, de website en socialmedia-accounts.

 

Seni afrikaans restaurant in Almere doet mee aan Lekker Vega Restaurant Week

SENI: Afrikaans eten in Almere

Genieten van ‘de’ Afrikaanse keuken – dat kan in Almere. Bij SENI kom je voor een vega lunch of diner. De menukaart biedt een ruime keuze in vegetarisch, veganistisch, Halal en glutenvrij. Met gratis WIfi-toegang en een leuke speelhoek voor kinderen!

SENI Restaurant

 

harissa zelf maken

Afrikaanse smaakmaker zelf maken: harissa

Waar Noord-Afrikaanse harissa voorheen nog moeilijk verkrijgbaar was in Nederland, is het tegenwoordig in vrijwel iedere speciaalzaak of supermarkt te vinden. Nog verser, lekkerder en leuker is het natuurlijk om het zelf te maken! Gebruik harissa om meer pit te geven aan soepen, sauzen of stoofgerechten. Of als lekkere dip.
Zo maak je het gemakkelijk zelf!

Lees Ook

Top 19 vega en vegan restaurants in Amsterdam

Recensies vega(n) restaurants 

Lees de recensie over een LEKKER VEGA Keurmerk-restaurant in jouw stad of regio